Lagkapten missar ÅFF:s ödesmatch

Ny ödesmatch för Åtvidabergs FF – då saknas lagkaptenen Andreas Johansson.

Andreas Johansson missar match.

Andreas Johansson missar match.

Foto: Per Bergsten

Fotboll2019-09-13 20:30

– Ja, tyvärr är det inte aktuellt med spel där, säger Tor-Arne Fredheim, tränaren.

ÅFF har som bekant inte vunnit på flera månader och har på de nio senaste matcherna bara tagit en (!) poäng. Efter blytunga smällen mot Oskarshamn, när 3–2 blev 3–4 i slutminuterna, är det jumboplats i division 1-fotbollen och extremt stort behov av seger i lördagsmötet med mittenlaget Torn på Kopparvallen.

– Klart att vi behöver vinna. Så har det varit ganska länge nu. Men vi kan inte känna den pressen och tro att världen går under om vi inte gör det. Det känns som vi har kommit över förlusten häromsistens. Vi har pratat om det, rest oss och haft en bra vecka, säger Fredheim.

Nyckelspelaren Andreas Johansson tvingades utgå med en fotskada senast och missar nu minst en match. Ludvig Holmertz fortsätter troligen som ersättare som vänsterback. Det positiva i sammanhanget är att en annan försvarare, Ishmael Koroma, är tillbaka efter avklarat landslagsuppdrag med Sierra Leone. 

I övrigt inga förändringar i truppen.

Sena ny förvärvet Luis Soares hoppade in senast och gjorde det alldeles utmärkt under den halvlek han spelade. Nu är brassen högaktuell för en plats från start.

– Han har fortfarande lite bekymmer med smärta i ett knä, men så kan det absolut bli. Spelarna har inte fått veta laget än, säger Fredheim.

Direkt efter tränarbytet, med Fredheim och Rickard Johansson ut, blev det fyra raka trepoängare. Men sedan dess är ÅFF segerlöst.

– Prestationsmässigt har vi gjort det bättre på slutet än vad vi gjorde när vi vann. Det måste vi också ha med oss, hur frustrerande det än är med alla förluster, säger tränaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!