"Klart att det varit en rörig säsong"

Åtvidaberg har ett tufft läge i jakten på att säkra nytt kontrakt. Men Jesper Beurling säger att gruppen är stark.

Jesper Beurling gör sin första säsong i ÅFF och medger att det varit rörigt med alla tränarbyten. Tre matcher återstår av serien och laget jagar en kvalplats för att hänga kvar.

Jesper Beurling gör sin första säsong i ÅFF och medger att det varit rörigt med alla tränarbyten. Tre matcher återstår av serien och laget jagar en kvalplats för att hänga kvar.

Foto: Peter Calén

Fotboll2019-10-18 11:00

– Vi vet vad som gäller och har absolut möjligheten att gå rent i de sista matcherna. Och det tror jag kan räcka.

Tre matcher återstår, nio poäng finns att hämta. 

ÅFF ligger just nu på nedflyttning, med tre poäng upp till Oskarshamn på kvalplats. Assyriska är ytterligare fem poäng före, på fast mark. Å andra sidan har ÅFF Assyriska kvar att möta och kanske kan den matchen få riktigt stor betydelse.

Eller så betyder den ingenting alls. För så dags kan Assyriska ha säkrat kontraktet och ÅFF, vid förlust mot Lindome på lördag samtidigt som Oskarshamn slår Torn, ha spelat bort sig från möjligheten att kvala sig kvar.

– Jag är tråkig och säger att vi tar en match i taget och försöker vinna de vi ska spela. Sen får vi se hur de andra lagen går.

Jesper Beurling och de andra spelarna vet givetvis om förutsättningarna.

– Vi kan vinna alla, absolut. Nu är det inte säkert att ens det räcker, men det är det enda vi kan påverka.

Senaste matchen, vinsten mot Kristianstad med 2-1, betydde stopp för en lång rad matcher utan seger och ett rejält mentalt lyft i gruppen.

– Det betydde mycket att vi äntligen fick lite marginaler med oss. Det känns som vi både haft oförmåga men en hel del otur under säsongen och givetvis blir det frustrerande när man förlorar med uddamålet eller tappar ledningar sent i matcherna. Det sätter sig, den som säger nåt annat ljuger.

Han fick själv visa vägen mot Kristianstad och gjorde ledningsmålet till 1-0.

– Mitt första i ÅFF. Men jag höll på att strula till det för mig själv med en dålig första touch så jag fick vänta på att bollen skulle komma ner igen så jag kunde trycka dit den. Men det blev rätt snyggt till slut, säger han och ler.

Under säsongen har spelartruppen i princip varit densamma, med ett fåtal förändringar. Däremot har det varit en rörig säsong på tränarfronten med två tränarbyten under samma år.

Först Rickard Johansson ut – Tor Arne Fredheim in. Sen Fredheim ut och Jesper Ny/Henrik "Fimpen" Gustavsson in.

– Klart att det varit rörigt, men samtidigt har vi fått nytändningar båda gångerna det blivit byten. Vi vann några matcher i rad när Fredheim kom in, nu har vi börjat bra när Ny och "Fimpen" tagit över. Vi hoppas det håller i sig.

I ÅFF är Max Olsson avstängd och det finns ett par frågetecken i truppen. Vi direktsänder matchen på corren.se och klackspark.com, avspark klockan 16.00

Jesper Beurling och ÅFF jublar efter ett mål mot Torn i våras.
Jesper Beurling och ÅFF jublar efter ett mål mot Torn i våras.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!