"Alla vill spela den här fotbollen"

Det går åt rätt håll för Andreas Johansson och hans fotskada. Men till matchen mot Tvååker är Åtvidaberg FF:s lagkapten inte redo.

Andreas Johanssons fot är bättre, men han är fortfarande inte spelklar.

Andreas Johanssons fot är bättre, men han är fortfarande inte spelklar.

Foto: Rebecca Candevi

Fotboll2019-09-20 18:00

– Tyvärr. Han känner sig mycket bättre men han kommer inte att vara i matchdugligt skick till imorgon (lördag), säger ÅFF-tränaren Tor-Arne Fredheim inför det viktiga division 1-mötet med Tvååker.

Ni känner säkert till det prekära tabelläget för ÅFF. Klassikerklubben har bara tagit en enda poäng sedan i mitten på juni och har halkat ner till jumboplatsen i söderettan. Efter blytunga 3-4 mot bottenkollegan Oskarshamn blev det 1-2 mot Torn i den senaste matchen. ÅFF har höjt sig spelmässigt och sommarens nyförvärv bidrar, men poängen uteblir.

– Alla är med på tåget och vill spela den här fotbollen, men det är klart att det blir en frustration när vi inte gör mål. Vi hade fem klara lägen mot Torn men förlorar ändå. Man blir irriterad både på sig själv och på andra, säger Tor-Arne Fredheim.

Förutom Andreas Johansson är mittbacken Ignatius Adukor avstängd och missar matchen. Det finns också frågetecken för brassen Luis Soares, som fått känning i ett knä och klev av i senaste matchen. Soares har gjort flera bra insatser sedan han blev spelklar för ÅFF och lär behövas mot mittenlaget Tvååker.

– De har bra omställningar så vi har pratat mycket om att vara vaksamma där, speciellt eftersom vi har fått en del kontringar mot oss på sistone när vi haft bollen mer i matcherna. Deras målskytt Alexander Johansson är giftig, honom måste vi se upp med, säger Tor-Arne Fredheim.

Precis som vanligt sänder Corren.se matchen, som är gratis för prenumeranter. Start kl 15.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!