ÅFF tappade segern - efter jättedramatik

Åtvidabergs FF var på väg mot första trepoängaren sedan i juni. Men åter igen tappade laget på övertid, Tvååker kvitterade till 1-1 efter ett omdiskuterat mål.

Henrik Gustavsson var nära att hålla nollan för ÅFF.

Fotboll2019-09-21 17:00

Poängskörden de senaste månaderna har varit minst sagt skral och läget är fortsatt mycket prekärt för ÅFF i bottenskiktet av tabellen. Laget var på väg mot tre poäng i den tuffa bortamatchen mot Tvååker, men hemmalaget kvitterade på övertid efter ett skott som touchades in i ÅFF-målet. Domaren dömde först bort målet för offside, men ändrade sig efter diskussion med den assisterande domaren som vinkat.

ÅFF-spelarna var vansinniga efter målet, och frågan är vilken spelare bollen tog på på vägen in i mål?

Det hände annars inte speciellt mycket under den första halvleken på Övrevis gröna gräsmatta, men ÅFF uppträdde stabilt och hade lika mycket av spelet som Tvååker. Klockan tickade upp mot 33 minuter när hemmalaget blev väl nonchalant i försvarsspelet och Jerome Courtrai såg sin chans. ÅFF:s nyförvärv snodde bollen, kom fri med målvakten Johan Ekelundh och rullade behärskat in 1-0.

Efter målet levde matchen upp och blev mer intensiv mot slutet av halvleken. Tvååker hade ett par fina lägen innan domaren blåste för paus.

De flesta väntade sig nog en anstormning modell större från Tvååker i den andra halvleken, men forceringen uteblev helt och hemmalaget lyckades knappt skapa en enda målchans. ÅFF, som tidigare uppträtt nervöst i matchernas slutskede, hade full kontroll. Ändå blev det "bara" en poäng - och ÅFF tappade på övertid. Igen.