ÅFF ledde i 89:e - föll ändå i bottenmötet

Det var en match som hade det mesta. För Åtvidabergs FF slutade den på värsta tänkbara sätt - Oskarshamn vände till seger i slutskedet.

Fotboll2019-09-06 20:58

Efter en poäng på åtta (!) matcher var Åtvidabergs FF i desperat behov av en seger i division 1. Det blev en sällan skådad dramatik på Arena Oskarshamn där hemmalaget gjorde två mål i matchens absoluta slutskede och vann till slut med 4-3.

Vi tar det från början: Efter en hyfsat pigg inledning från gästerna började eländet när lagkaptenen Andreas Johansson trampade snett och tvingades utgå efter bara 20 minuters spel. Tre minuter senare fick Emir Avdic öppet mål och satte 1-0 för Oskarshamn, som blev 2-0 när Adam Hellborg fick öppen gata genom ett passivt bortaförsvar. ÅFF var riktigt illa ute, men fick en gratisbiljett in i matchen. Oskar Stejdahls skott tog på Emil Dolks arm i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Dardan Mustafa gjorde inget misstag och reducerade med drygt fem minuter kvar till paus.

I andra halvlek kom vändningen när ÅFF tryckte på och dominerade matchbilden totalt. Nyförvärvet Luis Soares, som byttes in i paus, fick bollen i straffområdet och sköt upp bollen i nättaket till 2-2 efter en dryg timma. Gästernas press fortsatte och Soares var strålande i sin mittfältsroll. Med kvarten kvar serverade han Max Olsson som fick mycket yta i straffområdet. Olsson gjorde inget misstag när han skruvade in bollen - 2-3 på resultattavlan var ett faktum.

Matchbilden ändrades igen - Oskarshamn tryckte på för kvittering och Anton Agebjörn gjorde 3-3 efter en hörna när klockan tickat upp mot 90 minuter. Slut på dramatiken? Nej, i 93:e minuten höll sig Eric Persson framme efter ett långt inkast och petade in 4-3 för hemmalaget. Det var fullständigt osannolikt. ÅFF-anfallaren Dardan Mustafa hade sen ett kanonläge till 4-4, men bollen smet utanför och ÅFF fick inte med sig några poäng - den här gången heller.