Zoë Kravitz blir Catwoman

Batman har fått sin Catwoman. Robert Pattinson får spela mot Zoë Kravitz i den kommande nyinspelningen om superhjälten.

15 oktober 2019 02:51

I somras blev det känt att Robert Pattinson blir den nye Batman, men mycket mer fick världen inte veta om nästa film om den läderlappsklädde hjälten.

Nu rapporterar The Hollywood Reporter att det åtminstone är klart att Pattinson får sällskap av Zoë Kravitz i filmen. Kravitz ska axla rollen som Catwoman, en roll hon gjorde rösten till redan i 2017 års "The Lego Batman movie".

Zoë Kravitz sågs senast i HBO-serien "Big little lies", och kommer i vinter att dyka upp i en tv-serie baserad på Nick Hornbys roman "High fidelity". Hon har tidigare även spelat i filmer som "Mad Max: fury road" och "Fantastiska vidunder och var man hittar dem". 30-åriga Kravitz är dotter till sångaren Lenny Kravitz och skådespelaren Lisa Bonet.

Tidigare har Catwoman spelats av bland andra Michelle Pfeiffer, Halle Berry och Anne Hathaway på vita duken.

Nyheten om Kravitz kommer samtidigt som filmen "Joker" toppar biolistorna på flera håll i världen. Jokern är en karaktär i samma universum som Batman, men Joaquin Phoenix – som spelar huvudrollen i "Joker" – lär inte dyka upp i "The Batman", som den nya filmen ska heta.

Filmen är i stället tänkt att axla manteln från de senaste filmerna med hjälten, där Ben Affleck spelade Batman. Filmen regisseras av Matt Reeves och beräknas få premiär lagom till midsommar 2021.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Martin Yngve/TT