Taylor Swift fick kamerorna att smattra när hon klev in på American Music Awards i Los Angeles. Storstjärnan gick i söndags ut och uppmanade sina 112 miljoner följare på Instagram att gå och rösta i valet, och gav sitt stöd till demokratiska kandidater i sin hemstat Tennessee.

Enligt organisationen Vote.org har 250 000 nya väljare registrerat sig sedan dess, vilket är betydligt fler än under hela förra månaden, skriver Reuters.

Vann årets artist

Artikelbild

| Post Malone, som kommer till Sverige i början av mars, prisades för bästa manliga pop/rock-artist och bästa rap/hiphop-album.

När AMA hölls i natt, svensk tid, gjorde Swift sitt första framträdande på galan sedan 2014 med "I did something bad". Hon tog även emot flera priser, bland annat den prestigefulla statyetten för årets artist. I tacktalet upprepade hon sin uppmaning.

Det här, och alla andra priser som delas ut i kväll, har röstats fram av folket. Och vet ni en annan sak som folket röstar i? Mellanårsvalet äger rum den 6 november, gå och rösta. Jag älskar er, sade hon till publikens jubel.

"Jag är en väljare"

Andra tog också chansen. Programledaren Tracee Ellis Ross bar en t-tröja med trycket "Jag är en väljare", och skådespelaren Billy Eichner uppmanade alla unga i publiken att registrera sig för att kunna rösta.

Artikelbild

| Halsey framförde "Eastside" vid galan.

Nu är tiden inne, om du tror på jämställdhet för kvinnor, för färgade, för hbtq-samhället. Om du tror att klimatförändringen är på riktigt och att vi behöver göra något åt den. Låt ingen säga att din röst inte räknas, sade komikern.