Uma Thurman i Lars von Triers nya film

Vem får den kvinnliga huvudrollen i Lars von Triers nya film? Svar: Uma Thurman. Den amerikanska skådespelerskan spelar Lady Nr 1 i "The house that Jack built" som nu börjar spelas in i Bengtsfors i Sverige.

7 mars 2017 14:42

Avslöjandet gjordes i samband med en pressträff med von Trier och hans inspelningsteam i Bengtsfors under tisdagen. På plats var även Matt Dillon som spelar den manliga huvudrollen.

I "The house that Jack built" spelar Matt Dillon Jack, en överintelligent seriemördare som filmen följer genom fem incidenter som präglar hans utveckling. Han ser varje mord som ett nytt konstverk - och tar med åren allt större risker för att genomföra dem.

Uma Thurman gjorde en liten men kritikerrosad insats i Lars von Triers film "Nymphomaniac" 2013, där hon spelade en bedragen hustru som tar med sina barn till älskarinnans hem. I en TT-intervju under filmfestivalen i Stockholm året därpå höll hon dörren öppen för ett nytt samarbete med den danske regissören:

Det hade självfallet varit oerhört kul att få en ännu större roll. Jag skulle oerhört gärna arbeta med Lars igen.

I rollistan finns också Bruno Ganz ("Himmel över Berlin"), Sofie Gråbol ("Brottet") och Riley Keough ("Mad Max: Fury Road").

Filminspelningen äger rum på flera olika platser i Dalsland, bland annat Gustavsfors, Skåpafors och Tösse och flyttar sedan till Uddevalla och Trollhättan. I maj avslutas inspelningen i Köpenhamn.

Premiären är planerad till 2018.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!