Galet roligt på Vadstena Nya Teater

CCCC Semesterparadiset, Krogshow i tre akter på Vadstena Nya teater

24 mars 2015 14:13

Medverkande: Anneli Stolt, Kalle Nilsson, Johan Ravelid, Malin Kärrbrink, David Sennerstrand, som också skrivit manus

Musikarr: Johan Ravelid, David Sennerstrand och Kalle Nilsson

Spelas hela våren till 6 juni

En charmig, empatisk, skruvad komedi med utmejslade karaktärer. Smågalet och tokroligt utan att driva med människorna. Dramaturgin är varierad mellan absurditeter och nertonat allvar. Livet är minsann inte alltid så kul, varken på en campingplats eller utanför. Eller också är det så att på en camping blir vardagsmänniskans liv extra avklätt och tydligt.

Tre akter och en läcker trerättersmeny med valfria drycker serveras under denna helkväll på Vadstena Nya Teater. Ensemblen är verkligen mångsidig. De är värdar, servitörer, skådespelare, sångare och instrumentalister. Allt detta skapar en sällsynt närhet, närvaro och värme i den fullsatta, trånga lokalen med lite svängrum. Bordsgrannar börjar prata med varandra. Från ankomst till slut tar kvällen närmare fyra timmar, lika långt som en Ryanair-resa Skavsta-Malaga.

Men den ursvenska, klassiska tält- och husvagnssemestern utspelar sig på en plats nära dig, kanske vid Vätterns strand. Lokalfärgen i dialekter och anspelningar är en poäng i sig. Östergötlands egen Tabita, rollfiguren Janet, spelad av Anneli Stolt, (Åke Stolts dotter) är härligt amoralisk. Hennes drinkrecept, literkillern Mai tai innehåller ”ingen juice och sånt nyttigt skit”. Hon har haft karlar så det räcker till alla. En gång fick hon rådet att ägna sig åt Mindfulness och lyssna inåt, men hon hörde inte ett smack.

Alla skådespelare har flera rollfigurer och byter kvickt kläder. De sjunger mycket bra och behärskar ett flertal olika instrument. Även en trollkarl och dansare finns på plats. Campingplatser kanske inte alltid är paradis, men måhända intressantare än man kunde tro.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Fällman