Film Trailern till uppföljaren av "Top gun", med Tom Cruise i huvudrollen, har ett par dagar efter att den släppts redan setts av tiotals miljoner världen över.

Men vid sidan av glädjeropen om att kultrullen från 1986 får nytt liv har en annan debatt fått fäste på internet.

På Twitter sprids inlägg där användare noterat att flaggorna på huvudpersonen Pete "Maverick" Mitchells (Tom Cruise) skinnjacka har bytts ut från originalfilmen, skriver CNN.

Mer specifikt handlar det om att Japans och Taiwans flaggor bytts ut till svårtydda symboler i samma färgskala som flaggorna.

"Top gun: Maverick", som den kommande filmen heter, distribueras av Paramount Pictures, som i sin tur är samarbetspartner med den kinesiska tech-giganten Tencent. Nu spekuleras det i att Kina har haft ett finger med i spelet.

"En film som glorifierar USA:s militär och samtidigt bugar för kinesiska känsligheter", skriver en användare på Twitter.

Kina anser att Taiwan är en utbrytarprovins som den asiatiska stormakten har historisk rätt till, och Kinas relationer med Japan har varit spända under årtionden.

Japanska medier har vänt sig till Paramount Pictures för en kommentar, men filmjätten har än så länge inte besvarat kritiken.