Mellan 1986 och 1992 dominerade Badrock de svenska konsertsomrarna. Showen gick från att vara Björn Skifs gamla ungdomsdröm till att bli en jätteturné genom hela landet.

Då valde han att lägga ner konceptet.

Efter sju år utvecklades det till en sådan här mastodontisk jätteturné från Piteå till Helsingborg, då tappades lite av grundidén, säger Skifs.

Sedan dess har han med jämna mellanrum tackat nej till erbjudanden om en ny Badrocksvända - Skifs har nobbat 10-, 20- och 25-årsjubileum.

"Inte känts rätt"

Men när han inför 2016 fick ett nytt erbjudande, den här gången från Borgholm där allt startade, väcktes suget till liv. Det visade sig nämligen att 30-årsjubileet av första Badrock sammanfaller med att Borgholm fyller 200 år.

VI har ju funderat tidigare på om vi skulle en återsamling, en reunion då. Men nej, det har inte känts rätt, det är bättre att låta folk ha minnena kvar, säger Skifs.
Men nu fick vi en jättebra anledning att göra det så att folk förstår att vi gör det här av lust, inte för karriär eller någon vinning.

Björn Skifs och kapellmästaren Anders Berglund klev på tåget först. Tillsammans har de lockat med sig ett helt gäng Badrock-veteraner - Sanne Salomonsen, Tommy Nilsson, Mats Ronander och Peter Lundblad kommer alla att vara med i sommar.

Vi har alla längtat efter att göra Badrock igen och är alla jättetacksamma över att vi ska få den här upplevelsen en gång till i livet, säger Sanne Salomonsen.

"Totalt skräckslagen"

Precis som förr i tiden blir det också "nytt blod" på scenen - den här gången i form av "West End star"-vinnaren och Melodifestivalen-deltagaren Nina Söderquist.

Jag känner en euforisk lycka samtidigt för som jag är totalt skräckslagen, jag får ju stå på scenen med mina förebilder. Det är total lycka för en rocktjej som jag, säger hon.

Badrock 2016 arrangeras i slottsruinen i Borgholm den 21-22 juli.

Det kommer inte att bli något mer efter det här, det kan jag nog svära på ännu mer sanningsenligt än förra gången, säger Björn Skifs.