Konsert

Linköping FallOut med huvudakt Hov1

27/10 på Saab Arena

Artikelbild

Betyg: 4

Publiken bestod mest av unga tonåringar. En klunga stod troget samlad kring scenen och glest fyllda sittplatser visade sin närvaro genom ljuset från sina mobiltelefoner.

Förra årets Idoldeltagare Victor Leksell, aktuell med singeln ”Tappat”, inledde kvällen och fler texter om olycklig kärlek blev det sedan med Norrköpingsdottern Julia Adams. Temperaturen höjdes ytterligare med AMWIN, Amanda Winberg som kom tvåa i Idol 2015 och hade kvällens kaxigaste attityd. Hon kunde verkligen konsten att skaka rumpa och ge ”fuckboys” elektriska kängor med låtar som ”Uber” och ”DeLorean”.

Efter en paus, när rapparen Jireel intog scenen, verkade det nästan som om kvällen nått sin höjdpunkt. Plötsligt kunde alla rappa, även om Jireel var kungen själv med sina energiska dansare.

Artikelbild

Men när det var Hov1s tur blev det tydligt varför öronproppar såldes på plats. Så höga ljudnivåer som ungdomar med hiphopgruppens namn skrivet i pannan kan åstadkomma har jag sällan varit i närheten av.

De fyra killarna Ludwig Kronstrand, Noel Flike, Dante Lindhe och Axel Liljefors Jansson hade publiken i sin hand hela vägen från topphitten ”Auf Wiedersehen” till det självklara extranumret ”Hon dansar vidare i livet”. De rappade och sjöng tonsäkert, men hade säkert kunnat göra vad som helst för att publikens kärlek fick arenan att fullkomligt explodera. Allsången var närvarande rakt igenom, men personligen gillade jag ”Gråzon” och ”Gift” bäst.