Under sommaren firas fredagsmyset tillsammans med familjen Andersson på Folkparksteatern i Gamla Linköping. Håkan Bäck, regissör och producent, säger att föreställningen utspelar sig under en vanlig fredagskväll och familjen Andersson gör sig redo för att mysa tillsammans framför TV:n. Kvällen blir däremot inte som alla andra fredagskvällar, då samtidigt som mamma Karin och pappa Rudolf planerar överraskningar inför deras bröllopsdag, får de oväntade besök och kvällen fylls med bisarra händelser.

– Det handlar även om kärlek. Sune är en tjejtjusare av rang och saker inträffar när han träffar tjejen han ska gifta sig med, säger Bäck.

Håkan Bäck berättar att föreställningen är baserad på Anders Jacobsson och Sören Olssons manus. Bäck säger att de jobbat med att få med de viktigaste händelserna från originalmanuset.

Artikelbild

| Håkan Bäck är regissör och producent för "Sune – Kaos i fredagsmyset!".

– Vi försöker hitta sådant som vänder sig till barnen och till de vuxna. Det ska vara någonting för alla, säger han.

I rollerna ser vi Deivid Eddeborn som Sune, Joakim Gustavsson som pappa Rudolf, Tina Holmgren som mamma Karin, Disa Bäck som storasyster Anna och Simon J och Ebbe B turas om i rollen som Håkan Bråkan. Dessutom medverkar Thomas Roos, Christine Eddeborn, Siri Swensson, Jimmy Uller, Eric Almefalk och Natalie Hjertstedt.

Föreställningen har premiär 19 maj. Månaden efter visas föreställningen för skolklasser och under juli och augusti återkommer föreställningen till Folkparksteatern.