– Jag ville ha en utmaning och hitta på ett nytt koncept för att bygga en utställning, säger initiativtagaren Vikky Schander.

Upplägget för stafetten, som arrangeras av Ateljé Torggatan 6 och Medborgarskolan, är som följer: Varje söndag får en konstnär åt gången en vecka på sig att färdigställa en utställning som sedan visas upp på vernissage på Storgatan 40 under lördagen och söndagen. Sedan börjar proceduren om med en ny konstnär veckan efteråt.

– Hur konstnären gör sin utställning och vad den innehåller lägger vi oss inte i, så länge som de håller sig inom lagens gränser, säger Vikky Schander.

Med andra ord kan det dyka upp både målade tavlor, bilder gjorda i dator, fotografier, skulpturer, performance-konst, ja allt möjligt.

– Förra året var det väldigt olika. Vissa tog ledigt hela veckan medan andra jobbade på kvällstid. Vissa hade med sig fyra saker, andra hade med sig tio saker.

Först ut i år är Agneta Dagersten som har gjort akvareller med valtema – valstugor, valdebatter och så vidare. Efter henne återstår ytterligare elva konstnärer som väntar på grönt ljus att få börja skapa sina verk.

– Vi har inga krav på konstnärskvalité eller utbildning. Vi har en lokal och ett koncept och alla som vill vara med är välkomna. Det enda som vi är hårda med är att om konstnären har tackat ja så måste den komma med någonting. Jag sa lite skämtsamt att om någon blir sjuk, ja då får den ta med ett receptkvitto från apoteket och ställa ut.

Schander hoppas att stafetten ska växa och bli en återkommande konsthändelse som uppmärksammas utanför kommungränsen.

– Det hade varit kul om det bara sa "pang!" när vi skickar ut intresseanmälan igen i vår.