Showmannen David Lindgren hoppade på den turnerade musikshowen Diggiloo för två år sedan. Förra sommaren tog han över som frontperson efter schlagerprofilen Lasse Holm.

Det jag gillar mest med konceptet är det breda tilltalet. För mig är det verkligen en familjefest. Det är det som är hela idén, att det ska finnas något för alla åldrar, säger han.

Många nya akter

Bland artisterna som åker med på årets sommarturné finns bland andra Arvingarna, Mariette, Mimi Werner och John Lundvik.

Det är mycket nytt. Det är bara jag och Mariette som är kvar från förra året, säger David Lindgren.
Sedan är Magnus Carlsson och Jessica Andersson tillbaka, och de är verkligen Diggiloopublikens absoluta favoriter.

"Ganska hög press"

Turnén kommer att besöka över 20 svenska städer, från Ystad i söder till Älvsbyn i norr. Enligt David Lindgren känns det extra skönt att biljettförsäljningen har gått så bra i år.

Det blir mer lättarbetat både för artisterna och producenterna och för alla andra inblandade, säger han.

TT: Kan inte det även skapa en press?

Nej, nu har de ju redan köpt biljetterna! Skämt åsido, jag har alltid ganska hög press på mig själv. Jag älskar att köra live och vill alltid bjuda på en bra föreställning, säger David Lindgren.

Och köra live kommer han att få göra. Hela sommaren. Turnén pågår från den 3 juli till den 24 augusti. Men vad gör väl det när man trivs så bra med sitt jobb som David Lindgren.

Jag känner att jag har hittat min plats i Diggiloo, säger han.