Förkylningen har börjat lägga sig för Nathalie Brydolf och hon hoppas kunna vara helt frisk lagom till fredagens "Idol". Under stora delar av förra veckan kunde hon knappt prata, vilket gjorde att tonerna inte satt som de skulle när hon sjöng Lisa Nilssons "Långsamt farväl".

Efteråt rann tårarna.

Det var så mycket spänningar som släppte direkt efter att jag hade sjungit min låt, sedan fick jag ris och ros från juryn, det var många grejer som påverkade. Det blev för mycket, berättar hon.
Artikelbild

| Konkurrensen i "Idol" blir allt tuffare. Nu är det bra åtta deltagare kvar i tävlingen. Nathalie Brydolf hoppas att hon ska ta sig vidare med Monica Zetterlunds "Sakta vi gå genom stan".

"Sveriges storhet"

Den här veckan är det storbandstema som gäller, och Nathalie Brydolf har valt att framföra Monica Zetterlunds "Sakta vi gå genom stan". När hon nu ser tillbaka på sin förra prestation var den inte lika illa som hon först trodde, men vill ändå satsa stenhårt den här veckan.

Jag känner verkligen att jag måste ta revansch för att inte tappa förtroendet från publiken, sedan är min låt den enda svenska på fredag, så jag får verkligen revansch på svenska hits-temat.
Det är det här jag är van vid, att stå på scenen med storband och sjunga jazz. Och Zetterlund är Sveriges storhet, säger hon.
Artikelbild

| Den här veckan är det storband som gäller för "Idol"-deltagarna. "Det är lite av ett hemmatema", säger Nathalie Brydolf.

Ville hitta kärleken

På sin audition sjöng Nathalie Brydolf en egen låt med jazzinflueser och när "Idol"-karusellen är över hoppas hon kunna fortsätta skriva egen musik. Målet är att slå igenom internationellt.

Jag har absolut grejer som är nära på att ges ut snart, och jag vet många duktiga låtskrivare som jag skulle vilja jobba ihop med och finslipa lite, berättar hon.

Men det är inte bara i "Idol" som Nathalie Brydolf är aktuell just nu. Hon syns även i SVT-programmet "Första dejten" där hon söker kärleken.

Det var en deppig vinterkväll, jag fick feeling. Då hade jag inte sökt in till "Idol", jag såg en Facebookannons och tänkte att det skulle vara härligt att vara kär igen, berättar hon.

Programmet ledde däremot inte till någon kärleksrelation.

Vi träffades någon gång till efteråt, vi chattar lite och så men det är nog inte så mycket kärlek, säger hon.

"Idol" sänds i TV4 på fredag klockan 20.00.