I vår ska Agneta Sjödin och Lotta Engberg dela på programledarskapet för TV4:s "Bingolotto". De kommer att leda hälften av programmen var för att sedan göra säsongsavslutningen den 17 juni tillsammans.

Men de är båda varma i kläderna och har just har lett två program var, sedan Ingvar Oldsberg fått sparken. För Agneta Sjödin var det ett helt nytt uppdrag medan det för Lotta Engberg blev en comeback, hon ledde nämligen programmet 2008–2011 och har hoppat in som vikarie flera gånger.

Sida vid sida

Duon ser fram emot våren och hyllar programmet både för sitt format och för att det bidrar till svenskt föreningsliv.

Min önskan och förhoppning är att få fortsätta styra det här fantastiska skeppet som är så bra och unikt, säger Lotta Engberg till TT.

Agneta Sjödin ser dessutom fram emot att få arbeta i Göteborg under en period.

Det finns bara massa positivt med "Bingolotto", konstaterar hon och fortsätter:
Det är kul att få axla det här uppdraget vid Lottas sida.

"Brinner för föreningslivet"

"Vi är jätteglada att Agneta och Lotta har tackat ja till programledarrollen. De är två mycket uppskattade programledare som dessutom brinner för föreningslivet", säger Hans Sahlin, vd för Folkspel, i ett pressmeddelande.

Vem som tar över programmet efter säsongsavslutningen i juni är ännu inte klart.

Det var i början av december som Ingvar Oldsberg fick lämna "Bingolotto" med anledning av att bolaget som står bakom programmet gjort en internutredning som kommit fram att det finns "allvarliga arbetsmiljöproblem" i produktionen. Efter det stämde programledaren TV4, Folkspel och Warner Bros för att han fått sluta.