Sveriges bidrag kommer att tävla om en finalplats i startfältets första halva den 12 maj. Det stod klart efter tisdagseftermiddagens lottning i årets värdstad Rotterdam i Nederländerna.

"Det är alltid väldigt skönt att vara i första semin. Teamet är på plats från start och vi kan förhoppningsvis luta oss tillbaka och njuta av semi två som lyckliga finalister. Framför allt får vår artist två dagar på sig att ladda om och finslipa inför finalen", skriver Björkman, Sveriges delegationschef i Eurovision Song Contest.

Det svenska bidraget får sällskap av Norge. Andra länder som Sverige tävlar mot är Australien, Ryssland, Kroatien, Malta och Israel.

Artikelbild

| Duncan Laurence från Nederländerna tog hem förra årets Eurovision Song Contest. I år hålls tävlingen i Rotterdam i Nederländerna. Arkivbild.

"På pappret ser det ut som ett riktigt tufft startfält. Det blir väldigt roligt för tittarna, en riktig nagelbitare", skriver Christer Björkman.

Den andra semifinalen hålls den 14 maj. Den exakta startordningen i semifinalerna presenteras vid ett senare tillfälle.

Årets Eurovision Song Contest är den 65:e i ordningen. Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien, Storbritannien och fjolårsvinnaren Nederländerna är direktkvalificerade till finalen den 16 maj.

Vilket bidrag som får representera Sverige avgörs i Melodifestivalens final i Friends arena den 7 mars.