Föreställningen Epifónima hade världspremiär i Norrköping redan 7 september 2018. Vår recensent beskrev föreställningen "Som ett allkonstverk av kvinnor" och den spektakulära uppvisningen på scenen som "Artisterna har utmanat sin expertis för att berätta nya saker, på nytt sätt. Framför allt gör de det tillsammans, nyfiket, varsamt, ömt."

Cirkus Cirkörs ensemble i föreställningen består av sju kvinnliga cirkusartister från Grekland, Kanada, Palestina, Polen, Sverige och Schweiz. Epifónima betyder utrop på grekiska och har inspirerats av nutida såväl som historiska kvinnokämpar och i föreställningen utmanas traditionella strukturer och hierarkier.

På Stora Teatern i Linköping spelas Epifónima 17-26 maj och föreställningarna den 22-26 maj ingår i programmet för Linköpings Regnbågsvecka.

Föreställningen har regisserats av Tilde Björfors. Hon är grundare och konstnärlig ledare för Cirkus Cirkör och professor i nycirkus. Tilde har regisserat de flesta av Cirkörs föreställningar, bland andra de senaste succéerna "Limits", "Knitting Peace", "Wear it like a crown" och "Inside Out" som turnerat i Sverige och internationellt.