Cherrie: "Folk har inte förstått allvaret"

25 mars 2020 14:54

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, tar hjälp av svenska artister för att nå ut med krisinformation i förorter. Initiativet kommer från mediebolaget United screens music, rapporterar Kulturnyheterna.

Som många andra ville jag hjälpa till, och vi har nätverket för att nå ut till grupper som annars inte nås genom traditionella kanaler, säger affärschefen Georg Herlitz.

Artisten Cherrie, som växt upp i Rinkeby och har rötter i Somalia, uppmanar nu i ett inlägg på Instagram sina 116 000 följare att följa myndigheternas riktlinjer.

Jag tror inte att folk ute i förorterna har förstått hur allvarligt det här är. Det var därför jag kände att jag behövde säga något. Jag har många yngre somaliska följare som i sin tur kan informera sina föräldrar och släktingar, som kanske inte själva följer nyheterna eller ens kan svenska, säger Sherihan ”Cherrie” Hersi till Dagens Nyheter.

Även Dree Low, Z.E. Yasin, 1.Cuz, Jireel, Adouli och poeten Iman Talbani har spridit myndigheternas information via sina kanaler.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT