Chance the Rapper ångrar samarbetet med Kelly

6 januari 2019 18:35

Chance the Rapper kallar sitt samarbete med R Kelly för "ett misstag" när han intervjuas i dokumentären "Surviving R Kelly" om de övergreppsanklagelser som riktats mot stjärnan. Både Chance the Rapper och R Kelly kommer från Chicago och har flera gånger stått på scenen tillsammans. Stjärnorna har också samarbetat på Chance the Rappers låt "Somewhere in paradise".

Jag kanske inte brydde mig eller satte värde på de anklagades historier, eftersom de var svarta kvinnor. Normalt sett när något sådant här händer och stora stjärnor råkar i trubbel så handlar det om vita kvinnor och då blir det en stor grej. Jag hade aldrig riktigt sett bilder på R Kellys offer, säger han i dokumentären.

Uttalandet har väckt kritik och på Twitter utvecklar Chance sina tankegångar. Där skriver han att många ignorerade historierna om R Kelly för att man trodde att de florerade i syfte att misskreditera honom. I sitt inlägg ber Chance the Rapper om ursäkt till offren och för att det tagit så lång tid för honom att säga i från.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT