Böckerna du inte får missa i mars

Agnes Lidbeck avslutar sin romantriptyk som inleddes med dundersuccén "Finna sig" och superhyllade Tom Malmquist är tillbaka med en ny roman ­– mars månad bjuder på många nya böcker att se fram emot.

2 mars 2019 07:00

All den luft som omger oss

Albert Bonniers förlag

5/3 Det här är boken som Tom Malmquist kämpade med när hans fru plötsligt dog i samband med att hon födde deras dotter. Malmquist lade arbetet åt sidan och skrev den mer akuta boken "I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv" som blev hans genombrott. "Allt den luft som omger oss" handlar om mordet på en ung man i Huddinge, men också om Malmquists uppväxt i dito kranskommun till Stockholm.

Allt jag fått lära mig

Natur & Kultur

9/3 Tara växer upp på en bondgård i Idaho, USA, helt avskuren från resten av det moderna samhället. Hennes familj är mormoner och till på köpet survivalister som väntar duktigt på domedagen. Tara Westovers bästsäljande uppväxtskildring "Allt jag fått lära mig" kommer nu i svensk översättning. Gripande som tusan om en ung människas strävan efter kunskap och ett eget liv.

Borges II

Tranan

11/3 Äntligen kommer den något försenade andra delen av den svenska storsatsningen på Jorge Luis Borges författarskap. "Borges II" samlar ett urval av den argentinske mästarens noveller och texter från åren 1945–1970. Större delen av texterna är förresten aldrig tidigare översatta till svenska. Det här är vad som brukar kallas en kulturgärning.

Ett system så magnifikt att det bländar

Norstedts

14/3 En ung kvinna hänger sig i en dörrkarm. En mamma möter djävulen på en kolonilott i Lund. En av tre trillingar reser till Påskön. Amanda Svenssons nya roman "Ett system så magnifikt att det bländar" är en familjekrönika som tycks ha hämtat inspiration från Michail Bulgakovs författarskap.

Gå förlorad

Norstedts

28/3 Anders är osäker på det mesta här i livet, inte minst på sitt eget liv. Men en sak tror han sig dock veta, och det är att han älskar sin mamma, sin fru och sin dotter. Men är det riktigt sant, eller är Anders bara rädd för ensamheten? Med romanen "Gå förlorad" avslutar i Agnes Lidbeck sin triptyk som inleddes med "Finna sig" och som följdes av "Förlåten".

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Viktor Andersson