Aftonbladet skrotar tv-kanal

Aftonbladet har satsat rejält för att kunna dra i gång en tv-kanal i det digitala marknätet. I våras fick tidningen sändningstillstånd men nu har man beslutat att lämna tillbaka tillståndet och lägga ner satsningen.(TT)

17 oktober 2014 14:37

Aftonbladet har satsat rejält för att kunna dra i gång en tv-kanal i det digitala marknätet. I våras fick man sändningstillstånd men nu meddelar tidningen att man lämnar tillbaka tillståndet och lägger ner satsningen.

Orsaken uppges vara att "förutsättningarna för linjär tv förändrats radikalt" sedan i våras, skriver Dagens Media. Aftonbladet lägger i stället alla resurser på att utveckla webb-tv.

-Strukturomvandlingen går fortare än vi kunnat förutse. Det traditionella tv-tittandet minskar, medan det ökar dramatiskt online, säger Jan Scherman, affärsområdeschef för Aftonbladet TV och tidigare vd för TV4, till Dagens Media.

Han säger att Aftonbladet trodde att en kanal i det digitala marknätet skulle vara ett bra komplement till webb-tv men att det nu, på grund av det förändrade tittarbeteendet, anses innebära en för hög risk.

-Vi fokuserar nu helt där det finns tillväxt. Vi tackar för förtroendet att tilldela oss sändningstillståndet, men nu lämnar vi tillbaka det med varm hand, säger Scherman.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!