Ryanair i bråk med Skavsta flygplats

Lågprisflygbolaget Ryanair har hamnat i bråk med Skavsta flygplats sedan två försenade flygplan omdirigerats till Arlanda.

12 februari 2010 17:47

I onsdags kväll vägrades ett femton minuter sent Ryanairplan som kom från Malta att landa på Skavsta flygplats. I torsdags var det samma visa. Ett något försenat plan från Bryssel fick inte landningstillstånd på flygplatsen. Båda planen omdirigerades till Arlanda.

-Vi har inte fått någon fullständig förklaring. En flygplats bör aldrig förhindra passagerarna att landa och komma till sin destination. Det blir besvärligt för dem och det tolererar vi naturligtvis inte, säger Ryanairs kommunikationschef Stephen McNamara.

Omdirigeringen har inneburit merkostnader för flygbolaget dels för att transportera resenärerna från Arlanda till Skavsta och dels för att flygplanet blev kvar på Arlanda över natten. Ännu har Ryanair inte begärt skadestånd för det inträffade.

-Men det innebär inte att åtgärder inte kommer att vidtas i framtiden, säger Stephen McNamara.

Enligt honom finns ett avtal mellan flygbolaget och Skavsta flygplats som stadgar att flygplatsen ska vara öppen även om planen blir försenade.

Skavstas flygplatschef, Dot Gade Kulovuori, är fåordig men gör klart att hon inte anser att det handlar om något avtalsbrott.

-Landningar ska inte ske efter 23:30 på Skavsta. Vi har ingen räddningsservice här efter 23:30. Det är allt jag tänker säga i frågan, säger hon.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT