Jag har väl inte varit på jättemånga konserter om man jämför med många andra men en hel del har jag ändå sett. På Correns facebooksida ”Corren nostalgi” lades det upp ett foto från konserten 8/7 1975 som var här i Linköping med självaste Abba. Gissa om jag hade velat uppleva den. Abba skulle jag verkligen ge nästan vad som helst för att få se. Det vore en dröm!

Den största konserten jag har varit på är ”Monsters of rock” på Råsunda 1986. Det var Ozzy, Scorpions och Def Leppard. Åkte mest för Scorpions, tänk att få se och höra just dem live. Vilket ös och vilken upplevelse jag fick tillsammans med min syster Åsa. Scorpions såg jag igen förra hösten med goda vänner och maken. Känner ännu glädjen av minnet från den konserten. I med öronpropparna, sen var jag redo att sjunga med i högan sky.

En annan konsert jag minns med glädje är den våra föräldrar bjöd oss barn med respektive på för några år sedan. Vi såg Jerry Williams på Cirkus i Stockholm. Vilken showman! Vilket drag!

De allra flesta har nog ett konsertminne de håller kärt. Det behöver ju inte alls vara de mest kända artisterna utan helt enkelt bara en musikupplevelse som ger just det där som hjärtat förtjänar och själen minns.

Själv har jag gett mig en 50-årspresent i förskott, att äntligen få gå och se Peter Jöback. Har i många år ångrat att jag inte åkte till Stockholm och såg musikalen ”Kristina från Duvemåla”. Jag hoppas så att Peter sjunger nåt ur just den. Då kan jag lägga undan den ångern lite. Maken och jag ska se honom tillsammans. Att dela musikupplevelser med någon är ju en hel del av minnet man sen tar med sig.

Tänk att ha en 50-årsfest med någon artist ett eller band som man verkligen gillar. Hm, vad vore realistiskt att önska såg måntro? Ebba Grön med Thåström i spetsen? Abba? Scorpions? Ozzy? Skifs? David Bowie skulle jag älska, men han finns ju tyvärr inte längre kvar i livet. Näe, ingen av dessa är troligt att de kommer, inte ens på pappret. Fast nog får man drömma lite.

Det blir nog jag själv som skrålar till musiken som strömmar ur högtalaren. Om det blir något sånt kalas vill säga. Fast först ska jag fixa till ett nytt kafferep för det jag hade i höstas gav mycket mersmak. Vi var ett härligt gäng med mycket att prata om, samtidigt som vi åt så många goda bakverk. Så det är bara att boka lokalen, sända i väg inbjudningarna och hålla tummen för att det kommer några kaffesugna gäster även denna gång.

Ewa Ärlebrant är inskrivare på Öst Media.