Moderaternas snålhet bedrar visheten

Det moderatledda styret i Linköping säger nej till att satsa pengar på en utökad servicebyggnad vid Ryds motionscentrum.

Debatt2022-01-07 09:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi socialdemokrater hade föreslagit att komplettera den utredning som gjorts av Kultur- och fritidsförvaltningen om hur Ryds motionscentrum ska utvecklas med en större och bättre byggnad som likt den i Vidingsjö kan rymma en servering. 

Vid Kultur- och fritidsnämndens sammanträde den 16/12 sa Moderaterna tyvärr nej till förslaget och valde att skjuta fram det till efter valet. Det är svagt att inte Niklas Borg (M) och hans styre anser sig ha råd med en sådan satsning redan nu. Tydligen tycker inte Moderaterna att Ryds motionscentrum är prioriterat. Vi socialdemokrater menar tvärtom att en servering i en upprustad motionsanläggning gör att attraktionskraften för området ökar kraftigt. Fler människor skulle hitta dit, motionera mer och bidra till ökad trygghet.

Tyvärr har Moderaterna åter låtit snålheten bedra visheten under denna mandatperiod. Det finns gott om exempel på detta: 

* Nya Kungsbergsskolan ska byggas med en och en halv hall i stället för två, vilket var den ursprungliga planen, trots det centrala läget och både skolornas och föreningslivets stora behov av fullstora planer. När det gäller att förverkliga anläggningsstrategin och bygga bort hallbristen i Linköping har tyvärr inte mycket hänt. Tvärtom skryter Moderaterna om anläggningar som beslutades under förra mandatperiodens S-styre och som nu står klara, som Stureforshallen och Wahlbeckshallen. 

* Moderaterna slår sig för bröstet när det gäller att öka tryggheten i Linköping men gör inget för Kultur- och fritidsnämndens verksamhetsområde. Genom att stärka föreningar och satsa mer på nämndens egen ungdomsverksamhet i form av Ung Puls och fritidsgårdar kan fler unga erbjudas en meningsfull fritid. Det är ett tydligt sätt att arbeta brottsförebyggande som Moderaterna säger nej till. Under innevarande mandatperiod har de i stället snålat in drygt 50 miljoner kronor på KoF:s verksamhet trots skjutningar och ökad otrygghet. 

“Snålheten bedrar visheten” är en passande rubrik för den moderata politiken i Linköping! Vi socialdemokrater vill satsa mer på Linköping. På Ryds motionscentrum, på fullstora hallar och på andra idrottsanläggningar. På föreningslivet, ungdomsverksamheten och en meningsfull fritid för alla unga så att tryggheten kan öka i hela kommunen. Så bygger vi Linköping bättre och starkare för alla.