Vad får vi för våra licenspengar?

Den 1 januari 2019 bestämdes att tv- och radiolicensen skulle dras på skattsedeln för att alla skulle vara med att betala, hette det då!

Jag vill påstå att vi fick ännu sämre program än det som varit tidigare, menar en missnöjd tv-tittare.

Jag vill påstå att vi fick ännu sämre program än det som varit tidigare, menar en missnöjd tv-tittare.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2022-01-17 08:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ja, vad fick vi som trodde det skulle bli bättre program? Jag vill påstå att vi fick ännu sämre program än det som varit tidigare. Vi har nu repriser på repriser, samt urusla program på engelska, symfonier och galenskap som inte många vill se en fredags- eller lördagskväll. Som lök på laxen har det visats en larvig tomtehistoria hela hösten på SVT 1 klockan 20 på bästa sändningstid. Har man ingen fantasi på tv längre, vad folk vill se en fredags- eller lördagskväll? 

En sak till, slår man på teven så kan man ge sig på att det är sport på minst två kanaler samtidigt. Alla gillar inte sport, och kanske vill se någon komedi, filmer om gamla tider och mycket annat, men det verkar som om idrotten får mer och mer platts. Även på SR P4, där finns inte en enda timme utan prat om sport i alla ämnen. Många gånger blir våra program strukna eller nerkortade, för då kanske det är någon match i gärdsgårdsserien som ska framföras.

Jag känner inte igen varken SVT eller SR längre, för de tar inte hänsyn till att det finns folk som har olika intressen.