Låt inte magsjuka få gå runt på förskolorna

Nu märks det att alla restriktioner har släppt – i detta fall inom barnomsorgen.

Stanna hemma vid magsjuka, lämna inte friska syskon eller barnen själva om ni vuxna är sjuka. Risken är stor att de redan är smittade, menar insändarskribenten.

Stanna hemma vid magsjuka, lämna inte friska syskon eller barnen själva om ni vuxna är sjuka. Risken är stor att de redan är smittade, menar insändarskribenten.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Insändare2021-10-26 11:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I dag ringde förskolan och meddelade att det går magsjuka. En sjukdom som inte ”funnits under coronatider”. Inte en enda ”röd” lapp har suttit uppe eller att vi fått något samtal under denna tid. Helt underbart!
Men nu var det dags. Det går magsjuka ... hemska ord att höra om man har kräkfobi! Snälla låt det vara som det varit det senaste året, sjuka barn ska stanna hemma. Nu krävs det läkarintyg igen efter en veckas vab och är man sjuk själv så får man inte det extra karensavdraget. Så då måste vi lämna på förskolan och själva gå till jobbet sjuka, för nu får vi ju inte dessa extra pengar. Kommer smittan gå runt nu? Jomen visst!  


Snälla, låt inte egoism ta över. Stanna hemma vid magsjuka, lämna inte friska syskon eller barnen själva om ni vuxna är sjuka. Risken är stor att de redan är smittade. Tänk på övriga i samhället som kanske inte klarar en magsjuka, cancersjuka, diabetiker, äldre med flera. Så mycket förlorar man inte att stanna hemma. Det finns inget jobb i världen som kan vara mer betydelsefullt än ens egna barn!

Nu kommer smittan med denna vidriga sjukdom gå runt om inte alla tar sitt ansvar och stannar hemma 48 eller allra helst 72 timmar efter insjuknandet.