Elever på Vifolkaskolan i Mjölby: Stäng skolorna

Under en lektion i veckan pratade vi mycket om smittläget i Östergötland.

De flesta elever och lärare otrygga i skolan där det är helt omöjligt att hålla avstånd, skriver elever från 6C i Vifolkaskolan.

De flesta elever och lärare otrygga i skolan där det är helt omöjligt att hålla avstånd, skriver elever från 6C i Vifolkaskolan.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Insändare2021-05-07 14:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi fick veta att vår rektor har försökt stänga skolan flera gånger på grund av pandemin och den stora smittspridningen, men blivit nekad alla gånger av Mjölby kommun. 

För det första känner sig de flesta elever och lärare otrygga i skolan där det är helt omöjligt att hålla avstånd. För det andra tar inte folk sitt ansvar och håller avstånd och för det tredje kan vi barn i årskurs 6 och uppåt klara oss ensamma hemma en hel skoldag.

Eftersom alla i 6:an har fyllt 12 år så utgår vabbningen vilket gör att man räknas som tillräckligt stor för att klara sig själv. 

Och nu när det införts personlig lockdown så får den ingen effekt på grund av att alla ändå träffas i skolan. Då spelar det ingen roll om man inte träffas på fritiden om man ändå klänger på varandra i skolan.

För att kunna sätta alla betyg rätt så skulle man kunna ha online-skola varannan vecka för att kunna utföra alla prov och slöjd och sånt som man är tvungen att vara på plats för att göra.

Vi tycker att det är skamligt att Mjölby kommun nekar oss att följa restriktionerna och utsätter folk för risken att få covid-19. Vi kräver en förändring.