"Har kunnat hålla en nyanserad bild"

Försäsongen börjar gå mot sitt slut och nu väntar det sista stora testet för LHC:s herrar mot HV71 innan seriestarten. "Resultaten har inte varit som vi hoppats på men samtidigt har spelat blivit bättre och bättre", säger LHC:s forward Sebastian Karlsson.

Malmö kommun 7 september 2019 08:30

Det har tillkommit många nya spelare med mycket potential till LHC. En spelare som bland annat general manager Niklas Persson lyfter fram som en viktig person i de stora förändringarna som sker är forwarden Sebastian Karlsson. 

– Jag försöker få alla att trivas, vara positiv och glad. Jag tycker det är roligare för varje år som man spelar så jag försöker bara smitta av det på andra. Det är ett ganska enkelt jobb då alla här är bra killar och har ett jäkla engagemang till att göra ett bra dagsverk och vilja utvecklas. Sen är det klart att vi skulle velat vinna någon mer match för att kunna surfa lite på det och ha det som en språngbräda. Men vi har hållit en bra nivå där också och inte grävt ner oss för mycket trots förluster. Vi har kunnat hålla en nyanserad bild av vad vi håller på med, säger Karlsson. 

Jag tänker att man enklare hittar den extra glöden i en match där något står på spel. Eller vad säger du? 

– Jag tror det är en kombination av allting. Tränarna coachar kanske inte på samma sätt under en försäsongsmatch som en slutspelsmatch. Men laddningen är där och viljan att göra ett bra jobb varje match är där oavsett vad. Om man inte är fokuserad eller laddad finns istället en risk att man skadar sig. Alla försöker alltid 100 procent i varje moment och varje situation. Det är inte bara att plocka fram något extra när det väl är grundseriematch. Så fungerar jag i alla fall... Att man går in 100 procent vad man än gör, säger Karlsson. 

Han själv var skadad under större delen av förra säsongen och har sakta men säkert börjat komma tillbaka till matchformen. 

– Det tar lite tid när man varit borta så länge. Men Bert är jäkligt tydlig med hur vi ska spela och det har varit ganska enkelt på grund av det. Sen har det varit tuffa träningar där vi skruvat åt det lite, så det har varit mycket tuffare i år. 

I ett riktigt E4-derby får veteranen nu testa matchformen ordentligt. 

– Vi ska vinna lite mer kamper än vad vi gjorde mot Malmö och ta pucken till mål enklare. Det är nog de direktiven vi kommer att få. Sen vill vi givetvis sätta vårt spelsystem. Vi ska gå in med lite mer attack och inte krångla till det så mycket i vårt anfallsspel och vinna kamperna framför deras mål. Helt enkelt göra lite "enklare" mål. Ingenting ska vara forcerat och det är något vi jobbar med varje dag i varje träning, säger Karlsson. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Ishockey

Robertsson om nya finnarna: "Löser språkproblemet"

Ishockey

Fler spelare avstår NHL-slutspelet

Brott & Straff

Fler brott lösta under coronapandemin

Ishockey

Ekman-Larsson: "Masken blev en väckarklocka"

Ishockey

"Glad att få plocka ut bästa laget till OS"

Visa fler