Efter LHC:s tuffa start: "Det är ingen panik"

Två poäng av tolv möjliga i SHL-starten – och nu ökar pressen på LHC-ledningen. "Det är ingen panik alls", säger Niklas Persson, general managern.

Linköpings kommun 21 september 2019 21:15

Linköping HC har fått en tuff start på säsongen. Efter blytunga 2–3-förlusten i hemmamötet med Rögle är laget på trettonde plats i tabellen, med bara överraskande nollpoängaren Växjö bakom. Och Niklas Persson hymlade inte om att lördagsnederlaget sved.

Rejält.

– Det är aldrig okej att förlora, det vill man inte göra. Sedan har vi haft med en tuff vecka med två tuffa bortamatcher. Men visst, jämfört med matchen mot Brynäs (4–3 efter förlängning) var det ett steg tillbaka. Det gäller att ha tålamod, sa Persson.

Hur har du det själv med tålamodet?

– Jag har tålamod.

Orolig?

– Nej, det känns ändå okej. Det är ingen panik alls. Jag känner mig bekväm med var vi är. Är det här vår längstanivå och vi kan jobba oss uppåt, då känns det bra. Sedan måste vi ha tillräckligt med spelare som kan spela och det är nästa fråga. Men det är mitt problem.

 

Ja, till mötet med Rögle saknades – utöver långtidsskadade Dan Pettersson – målvakten Jonas Gustavsson, backarna Mattias Bäckman, Adam Ginning och Anton Björkman samt centern Mikael Frycklund. Lägg därtill att Nick Sörensen blev sjuk och tvingades utgå.

Som Sporten avslöjade häromdagen talar allt för att Bäckman blir borta under en längre tid, men Niklas Persson vill avvakta ytterligare undersökningar och besked innan han eventuellt agerar.

– Det är klart att det är för många som är borta även om jag i alla fall räknar med Ginning och Sörensen på torsdag. Frycklund och Gustavsson är i gång med träningen, så får vi se exakt var de är i sin rehabilitering.

Hur mycket koll har du på marknaden?

– Jag har bra koll. Det är självklart. Jag tittar hela tiden och har ständig kontakt med agenter och liknande.

Är det en ny back som i så fall är viktigast?

– Jag vet inte vad jag ska svara på det, men beroende på vilka svar vi får så är det klart att vi måste ha ögonen öppna där.

Är ni till och med nära någon?

– Nej. Det är jobbigt när det är en del som hänger i luften. När man inte riktigt vet vilka som kan spela eller inte spela.

 

Niklas Persson är dock tydlig med att han inte tänker värva bara för värvandets skull.

– Vi har en bra grupp som är jobbar stenhårt för att bli bättre. Ska vi krydda det här och ta in någon nu så måste det vara rätt individ. Sen är det inte säkert att det blir rätt ändå, men vi vill verkligen göra allt för att det ska stämma in.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Krönika

Framgångsreceptet: Lagmoral före stjärnglans

Fotboll

LFC-målskytten: "Det är otroligt. Jag är så exalterad"

Linköping

Man knivrånad i centrala Linköping

Brokind

Personbil körde in i vajerräcke – föraren oskadd

Fotboll

Proppen ur när City visade sin truppbredd

Visa fler