SD skickar uppmaning till kommunledningen

Sverigedemokraterna i Kinda vill se en äldremottagning i den framtida vårdcentralen i Kisa. Det skriver politikern Christina Nilsson i en motion till fullmäktige.

Kisa 14 september 2019 15:14

– Vi tycker att det här är en ganska viktig sak och som du vet kommer vi bara att bli fler äldre i framtiden. Att kunna göra livet lite bättre och lättare för dem vore ganska bra, förklarar Kindapolitikern. 

På måndag samlas kommunens förtroendevalda fullmäktigeledamöter i Leoparden för första gången efter sommaren. På ärendelistan återfinns bland annat Sverigedemokraternas nya motion där partiet förordar detta: "att Kindas kommunledning aktivt arbetar för de äldre i kommunen genom att i nära samarbete med Region Östergötland försöka få till stånd en äldremottagning i den nya vårdcentralen". 

– Det finns flera andra kommuner som har provat det här i lite olika konstellationer, och det har visat sig falla ganska väl ut. Genom en äldremottagning skulle kanske många äldre slippa att åka in till akuten för vård. Har man en egen läkare som man känner sig trygg med kanske det inte behöver att ske lika frekvent, säger Nilsson.

Hur vet du att många äldre söker sig till akuten? 

– Just nu har jag inga siffror på det men jag tror definitivt att det är så.

Enligt Nilsson ska mottagningen bestå av såväl läkare som sjuksköterskor och undersköterskor som vid behov kan ta hjälp av andra professioner, men för politikern är det absolut viktigaste att patienterna träffar samma personal hela tiden. 

Det här är inget som ryms i dagens vårdcentral?

– Nej, inte så att man har något enbart för de äldre, utan de får söka vård som alla andra. 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Dennis Petersson

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Ekonomi, näringsliv & finans

Tidning: Trump undvek skatt i åratal

Ekonomi, näringsliv & finans

Tidning: Trump undvek skatt i åratal

Ekonomi, näringsliv & finans

Trump betalade inte skatt under tio år

Kisa

Repade bil med mening - polisen utreder brottet

Ekonomi, näringsliv & finans

Ingen vill vika i brexitkampen

Visa fler