Syskonen tar plats i Tv-pucken

För drygt en och en halv vecka sedan var LHC:s Daniel Rehn med och tog Östergötland vidare i Tv-pucken. Nu är det lillasyster Emmas tur att kliva in i turneringens rampljus.

Östergötland 19 september 2019 10:30

När den årliga turneringen Tv-pucken nu arrangeras är det inte bara en utan två Rehn som finns med i laguppställningarna. Det är syskonen Daniel, 15, och Emma, 13, som ställer upp för de två Östgötalagen. Själva ishockeyintresset för syskonen kommer ifrån pappa Andreas som spelade ishockey själv och som fick in sonen Daniel i samma spår. För Emma blev det sedan naturligt att hänga på brorsan. 

– Jag fastnade för ishockey eftersom jag alltid har gillat närkamper och fart... När det är lite tryck i det, säger hon medan brorsan nickar instämmande. 

Såklart har de stöttat varandra i sina med- och motgångar. Men samtidigt har det varit mycket tävlande emot varandra.

– Vi står ofta på rampen och tävlar om vem som kan pricka krysset, säger Emma och ler. 

Dock erkänner hon att hon alltid har sett upp till sin storebror och försökt lära sig av honom. 

– Han har kommit väldigt långt i sin karriär så jag ser upp till honom väldigt mycket, säger hon och ler lite lätt mot sin bror. 

Positionsmässigt spelar Daniel back och Emma center. Men trots att de spelar på olika positioner ser de en del likheter i varandras spel. Båda är bra på att skjuta och båda har en bra speluppfattning. Men det finns även en del saker att jobba vidare på.

– Något som jag behöver jobba med är mitt humör. Jag blir väldigt arg om jag missar ett läge, säger Emma medan brorsan fyller i: 

– Det är nog samma sak för mig. Men det var nog värre förr. Nu har jag det under kontroll. 

Men du Emma har inte lärt dig att handskas med humöret än? 

– Nej, inte riktigt än. Men det kommer nog snart. 

Satsningarna på ishockeyn har gått framåt för båda två och även fast Tv-pucken inte är ett kvitto på att man kommer lyckas i framtiden är det många ungdomar som har turneringen som ett delmål. Emma är en av de yngsta i tjejernas lag men är en smart center som får chansen trots sin ålder. Det är under kommande helg hon också får vara med när historia skrivs. Tidigare har tjejernas motsvarighet till Tv-pucken hetat Stålbucklan, men från och med i år ligger turneringen under samma tak som killarna och heter också Tv-pucken. 

– Det kändes helt okej inför uttagningen. Jag hade lite motgångar men det gick ju hela vägen till slut då jag kom med,  säger Emma glatt. 

För Daniel har starten av turneringen redan gått. För drygt en och en halv vecka sedan var han med och tog Östergötland vidare från gruppspelet. 

– Vi hade en tuff grupp och det gjorde att det var ännu roligare att gå vidare. Vi var inte förhandstippade om att gå vidare så då blev det extra roligt, sägar han. 

Hur står sig Östergötland på killsidan i år då? 

– Alla från LHC:s lag är med och sedan är det tre killar utifrån. Så vi är rätt samspelta. Det är en stor fördel, säger Daniel. 

Även om Tv-pucken har varit ett stort delmål för syskonen slutar inte resan där. Båda satsar stenhårt på sin sport och vill ta sig så långt som det går. 

– Jag hoppas att vi tar oss så långt som möjligt i Tv-pucken och sedan vill jag komma in på ett bra hockeygymnasium för att utvecklas så mycket som möjligt. Snart får man reda på om man kommer in här i Linköping och om man inte gör det får man söka sig vidare till andra klubbar, säger Daniel medan Emma fyller i: 

– Mina mål är att ta mig till SDHL och till landslaget. Sedan vill jag kanske åka över och spela i college. 

Tjejernas spelschema

Plats: Mariehus Arena, Mariestad. 

Fredag 20/9

15:00  Östergötland – Västmanland

Lördag 21/9

13:00  Östergötland – Södermanland 

18:30  Skåne – Östergötland

Söndag 22/9

10.15  Östergötland – Västerbotten

15:45  Dalarna – Östergötland

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi

Ämnen du kan följa
Läs mer
Ishockey

Klart: LHC-målvakten väljer spel i allsvenskan

Ishockey

Ville tillbaka till LHC, men fick nej: ”Tufft för alla”

Ishockey

Forsling om olika alternativen: "Det vet Pajen om..."

Krönika

Hoppas på det bästa, var beredd på det sämsta

Ishockey

Little om Robertsson: "Jag ser saker annorlunda"

Visa fler