Två LFC-are i kvaltrupp – men hon saknas igen

Nilla Fischer fortsatt borta – men två spelare från Linköpings FC får som väntat chansen till VM-kvalmatchernaom några veckor.

Linköpings kommun 17 september 2019 14:27

EM-kvalet inleddes med programenlig seger borta mot Lettland. 4 och 8 oktober väntar nya kvalmatcher mot Ungern borta och Slovakien hemma. LFC-stjärnan Nilla Fischer har som bekant fortsatt problem med en skadad hälsena och är ännu inte aktuell för spel.

– Vi har haft kontakt med henne och med Linköping senaste tiden. Bedömningen är att hon tyvärr inte är tillgänglig till landskamperna som kommer nu. Jag hoppas att hon frisknar till och blir kry framöver, säger förbundskapten Peter Gerhardsson på tisdagens presskonferens.

 

Av LFC-spelare i övrigt får anfallarna Stina Blackstenius och Lina Hurtig fortsatt förtroende. Mimmi Larsson, som var med i VM i somras, hamnar dock utanför igen. I stället ges Eskilstunas Loreta Kullashi chansen som offensiv spelare. Dessutom är Fridolina Rolfö tillbaka efter skada.

– Vi hoppas att hon kan vara redo tills vi samlas, säger Gerhardsson.

Om matcherna som väntar:

– Två väldigt viktiga matcher. Både Ungern och Slovakien spelade på Island i senaste kvalfönstret och det märks att det är två nationer som tagit steg framåt. Med spelare i europeiska toppklubbar – som Jakabfi i Wolfsburg och Škorvánková i Bayern München.

Ni ser hela den svenska truppen, med som vanligt många spelare med mer eller mindre koppling till Linköping, i faktarutan här intill. I U23-landslaget, som ska spela matcher mot Nederländerna, finns LFC-kvartetten Emma Holmgren, Matilda Haglund, Anna Oscarsson och Filippa Angeldahl med.

 

För Linköpings FC, som har en mycket tung period i allsvenskan bakom sig, väntar på onsdagen bortamöte med eliettanlaget IFK Kalmar i svenska cupen. En match som måste vinnas för att ta sig vidare till vårens gruppspel.

– Jätteviktig match. Det kommer definitivt att bli helt annorlunda jämfört när vi var där nere i allsvenskan och vann med 9–1 i fjol, säger Olof Unogård, tränaren.

Läget i laget?

– Nilla (Fischer) är ju borta och någon eller några förändringar till kan det bli. Men vi kommer att ha en stark startelva.

Svensktruppen

Målvakter: Hedvig Lindahl,  Zecira Musovic,  Jennifer Falk.

Försvarare: Jonna Andersson, Nathalie Björn, Magdalena Eriksson, Hanna Glas, Amanda Ilestedt, Emma Kullberg, Linda Sembrant, Sandra Adolfsson.

Mittfältare/anfallare: Anna Anvegård, Kosovare Asllani, Stina Blackstenius, Lina Hurtig, Sofia Jakobsson, Madelen Janogy,  Julia Roddar, Elin Rubensson, Olivia Schough, Caroline Seger, Julia Zigiotti Olme,  Fridolina Rolfö, Loreta Kullashi.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten

Ämnen du kan följa
Läs mer
Fotboll

Polisen om ÅFF: "Det finns ingen misstanke"

Fotboll

Glädjebeskedet för östgötafotbollen

Fotboll

Glädjebeskedet för ÅFF: Frias från misstankarna

Fotboll

Walfridsson lämnar Linköping City

Fotboll

Östgöten tillbaka i storklubben: "Saknat det mycket"

Visa fler