LHC satsar på nya kedjor mot Färjestad

LHC har inte räknat bort Olle Lycksell inför torsdagens hemmamöte med Färjestad.

Linköpings kommun 23 oktober 2019 13:00

– Vi räknar inte med honom, men vi har inte heller räknat bort honom. Vi tar ett beslut senare, säger Bert Robertsson. tränaren.

Olle Lycksell, som är bästa poängplockare så här långt, har missat de senaste dagarnas träning på grund av sjukdom och är därför mycket osäker.

Av onsdagsträningen att döma satsar skadedrabbade Linköping HC på en del nya kedjor. Broc Little flyttas till Jaakko Rissanen och Andrew Gordon, medan Henrik Törnqvist i stället tar plats med Patrik Lundh och Adam Helewka. Det betyder också att Jimmy Andersson hamnar med Robin Johansson och Sebastian Karlsson.

I fjärdekedjan spelade Mikael Frycklund som center med junioren Elliot Ekmark och Axel Ottosson. För den sistnämnde är det en speciell match som väntar med tanke på att han tidigare i höstas hämtades in från just Färjestad.

2–3-förlust i bortamötet med Oskarshamn häromsistens var en ny tung smäll för LHC; som dessutom rasade ned på jumboplats i tabellen. Nu väntar närmast hemmamatch mot topptippade Färjestad, som just nu är femma – med inte mindre än 52 mål gjorda så här långt.

Utöver ovannämnde Lycksell har LHC även Mattias Bäckman, Anton Björkman, Dan Pettersson, Joe Whitney och Filip Karlsson på frånvarolistan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Linköping

Man misstänks för mordförsök efter påkörning – åklagaren förtegen

Linköping

Ny rapport: Linköping i botten på "vacker-lista"

Linköping

Bråk i Linköping – polisen fick rycka ut

Sport

Poddavsnitten som är perfekta för en dag på stranden

Linköping

Premiär: Tinnerbäcksbadet har öppnat

Visa fler