"Bland det värsta jag någonsin upplevt"

Det mesta fortsätter att gå emot för Åtvidabergs FF i kampen mot nedflyttningsstrecket. Matchen mot Trollhättan var allt utan ett undantag.

Åtvidabergs kommun 28 september 2019 17:53

– Nivån är för jävla dålig. Man borde ta sig i kragen och kolla över vilka domare man har i Sverige. Det här var bland det värsta jag någonsin upplevt. Jag är lagkapten och fick inte säga ett ord, dundrade Ludvig Holmertz efteråt.

ÅFF inledde annars strålande inför hemmapubliken på Kopparvallen. Att laget inför matchen var sist i division 1-tabellen med fyra poäng upp till Oskarshamn på kvalplatsen och två ytterligare till Eskilsminne på säker mark märktes inte.

Det mesta såg lekfullt ut och till en början var det spel mot ett mål. ÅFF radade upp målchanser – men fick inte in bollen.

Ludvig Holmertz långskott stoppades innan bollen hade seglat in i krysset, Daniel Rambin missade ifrån två meter,  Max Olsson nickade utanför och Luis Soares halkade när han skulle lägga in ledningsbollen.

Men mitt i det allra största trycket, precis i slutet av halvleken, fick Ignatius Adukor syna det röda kortet efter två stycken gula. Detta trots att det var Soares som fått det första gula kortet (förvisso felaktigt i sig) visat till sig. Fast trots enorma protester ifrån spelarna – med Adukor i spetsen – stod beslutet fast. 

– Det är som vanligt. Helt seriöst tycker jag vi måste lägga ner mer pengar på domarutbildning i alla serier. Det här är ändå professionell fotboll. Vi måste ha domare som håller måttet, suckade Holmertz.

Och fortsatte:

– De tappade matchen totalt efter fem minuter och ger rött kort till en spelare som inte ska ha det. Han (Adukor) hade aldrig gått in så om han vetat att han haft en varning.

Den branta uppförsbacken till trots var det dock ÅFF som fortsatte att föra spelet och därför kändes det inte särskilt logiskt när Trollhättan tog ledningen med 1–0 i den 59:e minuten.

Detta på en hörna som nickades i stolpen och sedan på en liggande ÅFF-försvarares huvud och in i mål. Lägg därtill att ÅFF nekades att byta ut skadade Ludvig Holmertz och bara hade nio spelare på planen så blev det, om möjligt, än mer upprört i hemmalägret.

– Jag fick en bristning i vaden och låg ner innan hörnan. Då spelade Trollhättan dessutom inte ut bollen och det är därför det ser ut så här, sa Holmertz, med blicken mot gästernas omklädningsrum där ledare och spelare från lagen rök ihop verbalt efter matchen.

Andreas Johansson som skulle bli inbytt blev dessutom varnad i samma sekvens, utan att ha satt en fot på planen. 

Därefter inleddes kvitteringsjakten. Men skärpan och fokuset var fortsatt för dåligt när Trollhättan redde ut stormen, gjorde ett ytterligare sent mål och åkte hem med en 2–0-seger.

– Någonstans kan vi inte bara skylla på de andra sakerna. Vi gör det bra, men vi gör inga mål, och det är ju det allt handlar om. Nu måste vi bli ännu mer desperata de sista matcherna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Eidhammer

Ämnen du kan följa
Läs mer
Fotboll

Dömda spelaren: "Vill ge allt för fotbollen"

Sport

Uppgifter: Fotbollen får grönt ljus

Fotboll

Nytt fönster öppnar nya möjligheter

Fotboll

Oväntade IFK-rockaden: han skolas om – till vänsterback

Fotboll

Förre ÅFF-aren om misstankarna: "Inte haft en tanke på"

Visa fler