LHC-centern: "Vi gav bort för mycket"

Robin Johansson gjorde mycket som var bra – men lämnade ändå isen som bitter förlorare i premären. "Riktigt surt", sa LHC-centern.

Stockholms kommun 14 september 2019 21:29

Värvad från Mora för vara bra bakåt – men frågan är om inte 29-åringen också var bäst åt andra hållet mot Djurgården.

Problemet?

Det räckte inte.

Linköping HC hade 2–1 efter halva matchen mot tippade topplaget, men vändningen kom och 2–4 på Hovet fick Robin Johansson att sucka tungt.

Han sa:

– Jättebra start. Då spelade vi exakt som vi ville och hade sagt. Sedan blev det som en annan match och vi tappade för mycket av strukturen. Det blev inte många långa anfall för att trötta ut dem och det måste du ha mot Djurgården. Annars blir du översköljd hela tiden.

Ja, allt såg bra ut när ovane målskytten Johansson tryckte in pucken i andra perioden. LHC var i överläge, men ytterligare två hemmamål under andra halvan av perioden blev i praktiken avgörande. I slutperioden saknade LHC kraft och kvalitet för att komma tillbaka och vända en gång till.

– Riktigt surt. Jag tyckte att vi gav bort för mycket, sa Robin Johansson.

Mora rasade som bekant ur högsta serien, men centern blev alltså kvar. Nu i Linköping för att ta en roll som center i defensivinriktad och "jobbig att möta"-kedja. Så är det tänkt och så var det också i premiären. Johansson gavs en hel del speltid, ofta med Andrew Gordon vid sin sida. 

– Jag gillar att spela med Gordon och Sebbe (Karlsson). Det är jäkligt härliga människor och vi blir bättre och bättre tillsammans. Det finns mer att få ut offensivt också. Jag vet vad jag ska göra och bidra med. Jag vill utvecklas vidare och det var därför jag tog steget till Linköping.

Han funderade ett ögonblick.

Tog bort sista biten av skalet på en mandarin innan han sa med ett snett leende:

– Det är bra att det är en lång säsong så att man har tid på sig att bli bättre.

Kul med premiär?

– Absolut. Det kändes att det var något extra i både huvud och kropp. Det blir en annan dimension och en annan känsla när det står poäng på spel.

Närmast väntar nu hemmamöte med Brynäs på tisdag.

– Jättekul med första hemmamatchen Jag hoppas att det kommer mycket folk. Vi får ta med oss 30 minuter härifrån, sa Robin Johansson.

Bert Robertsson, tränaren, var nöjd med inledningen, men gav slutbetyget underkänt.

– Vi föll ifrån i våra mönster och tappade kraft. I tredje perioden orkade vi inte hålla i spelet som vi vill. Stundtals var det okej, men i det stora hela en icke godkänd match, sa han.

Mikael Frycklund fick en smäll mot huvudet av Albin Grewse och tvingades utgå. I skrivande stund är det oklart hur allvarligt den tog.

– De satt och snackade med doktorn när jag gick därifrån så jag vet inte. Men vi ansåg inte att han skulle spela vidare, sa Robertsson.

Hur uppfattade du situationen?

– Djurgården försökte skapa något slags momentum, så tacklingar tillhör ju sporten. Sen ska jag vara försiktig och bedöma det nu. Jag ska låta det vara.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten

Ämnen du kan följa
Läs mer
Ishockey

LHC-centern har gjort klart med ny klubb: "Inspirerad"

Ishockey

Förre LHC-favoriten nära spel i Danmark

Ishockey

Positivt för Bäckman: "Går åt rätt håll, det gör det"

Ishockey

LHC-tränaren: "Det handlar om att få in kvalitet"

Ishockey

Så högt rankas LHC i Europa – mycket ryskt i topp

Visa fler