Fischer kan ha spelat säsongens sista match

Nilla Fischers skadeproblem fortsätter. Nu ser det ut som resten av säsongen kan vara körd för LFC-backen.

Linköpings kommun 18 oktober 2019 17:44

Hon anslöt till Linköping FC från det tyska mästerlaget Wolfsburg efter VM i somras, men har bara kunnat spela i fem matcher sedan dess. Skadeläget har inte varit på mittbackstjärnans sida och nu ser det ut som att det inte heller blir några mer matcher den här säsongen. 

– Hon kommer inte till spel på söndag. Hon själv är väldigt ivrig och hade hoppats på ett kortare inhopp. Men vi tycker det är lite tidigt och en onödig risk. Vi får se om det blir något spel till den sista matchen eller om hon helt enkelt ska sikta in sig på att vara helt hundra till uppstarten i januari, säger LFC-tränaren Olof Unogård. 

Hälsenan, som var problemet från början, har blivit bättre. Men precis när hon hade fått bukt med skadan har istället en slemsäck i knät blivit inflammerad. Dock vet inte Unogård om de olika inflammationerna har någon koppling till varandra. 

– Det är inget vi eller landslagets medicinska team har fått fram. Det är väl bara otur att det kom efter varandra. Vi får verkligen vara noggranna inför starten och stegra det successivt. Det kan ju ha att göra med att det varit en lång obruten säsong för henne. Jag tror bara det handlar om otur, säger LFC-tränaren. 

Förrutom Fischers skada är även Mimmi Larsson osäker inför säsongens sista hemmamatch mot Limhamn Bunkeflo på söndag. Hon fick en smäll mot huvudet i matchen mot Rosengård senast och har haft känningar sedan dess. Även Rakel Pétursdóttir är ett frågetecken på grund av en överansträngning. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi

Ämnen du kan följa
Läs mer
Fotboll

ÖFF om lokalfotbollen: "Reserestriktionerna avgör"

Fotboll

Ovisst för City – seriestart eller inte?

Sport

Janogy tar paus på grund av psykisk ohälsa

Sport

Fotbollsbesked i dag – så är läget i Europa

Sport

Klart: Så börjar allsvenskan

Visa fler