Mot rasism råder nolltolerans

Signaturen ”Förälder och aldrig SD-väljare” sprider själv på ett osakligt sätt hat och misstro i sin insändare.

Sverige 23 september 2021 14:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till "Den klara majoriteten är en oumbärlig resurs" (18/9).

Saklig kritik av SD:s politik vore bättre än svepande orättrådiga anklagelser, i insändaren dessutom kopplade till budskapet ”att kasta ut alla med invandrarbakgrund”, som om det skulle vara SD:s vilja och politik. Det stämmer givetvis inte. Tvärtom. Läs på vad SD står för på partiets hemsida. Ska man basunera ut en åsikt då ska man också ha en insikt.

 

SD är uttalat positiva till alla invandrare som utgör en resurs i vårt samhälle och är också väl medvetna om att en klar majoritet av dem gör just detta. Mot rasism råder nolltolerans.

SD är däremot, på förekommen anledning, starkt kritiska till invandring som med stor sannolikhet kommer att utgöra en social, kulturell och/eller ekonomisk belastning för samhället. Sverige är redan överansträngt av sådan. Vårt samhälle och ansvariga politiker har inte klarat av att ge nykomna förutsättningar till ett anständigt liv. Volymen har varit och är för stor.

 

Insändaren framhåller, apropå dödsskjutningarna, att de skyldiga måste straffas. SD har länge varit pådrivande för detta, men en mer human och proaktiv lösning hade varit och är att sätta stopp för okontrollerad och oönskad massinvandring. För detta har SD som enda parti verkat de senaste decennierna … även om några partier hakat på senaste året. 

Att redovisa verkligheten och förslag att hantera den, det är inte hat och misstro, det är humant och konstruktivt.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Debatt: Civilsamhället – en brygga till språk och jobb

Debatt: Bygg upp Skäggetorp istället för att riva hus

Insändare: Integration – det finns ingen snabb lösning

Debatt: God integration minskar problemen med migration

Insändare: Den klara majoriteten är en oumbärlig resurs

Visa fler