Totalt förfall och en skam för samhället

Vad är det för samhälle vi lever i? Vad är det för morgondag som väntar oss när sjuka, gamla och handikappade inte värderas högre än vad dagens kommunala politiker anser att vi är?

Linköpings kommun 11 juni 2021 08:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Den tjänsteman eller måhända politiker som vill spara in på äldre och handikappade, vilket ni faktiskt gör, vill jag ha ett rejält snack med. 

Hur kan man vara så känslokall och hjärtlös att man tror man sparar en rejäl slant då man inskränker äldre och funktionshindrades liv då allt fler förlorar sin färdtjänst? Nu nöjer sig inte kommunen längre med att höja färdtjänsttaxorna. 

Nu blir den som är gammal och skröplig, har haft färdtjänst länge av med det färdmedel som på något sätt har gjort deras liv friare och lättare. Totalkostnaderna för kommunen kommer att stiga i höjden jämfört med vad man nu sparar in. Den politiker som förstår detta finns inte. 

 

Linköpings kommun redovisar stora överskott år efter år men man har inte råd men omsorgen för äldre och handikappade. Eller rättare sagt, bara det finns pengar till allt annat så får de andra vara glada för det de får. 

Det är en skam för samhället, definitivt för Linköpings kommun, en välfärdstad i totalt förfall vad gäller omsorgen om äldre och handikappade. Vad är det för bild vi vill förmedla till omvärlden om hur omsorgen fungerar?

 

Det är ett ruttet samhälle där den starke överlever, där moral och respekt helt förlorat sitt värde. Jag skrev för en tid sedan en insändare som jag sannerligen håller fast vid –  ”Det här liknar gamla tiders ättestupa”. Så är det. 

Vi kommer att få ett fattigsamhälle där de handikappade och svaga inte längre får finnas bland oss andra utan förpassas till fattigstugor. 

Återigen, det är snart val och det är allas skyldighet att välja bort, byta ut politiker till annat styre och ett samhälle värt benämningen välfärdsstat. 

Helene Andersson

Ämnen du kan följa
Färdtjänsten i Linköping
Insändare

Insändare: Det borde inte vara så svårt att få färdtjänst

Insändare

Insändare: Politiker, kom ut i vår vardag och lyssna

Insändare

Insändare: Så sitter vi där igen, i vår ensamhet

Insändare

Insändare: Mänsklighet verkar ha olika betydelse

Debatt

Debatt: Spara inte på de redan utsatta– höj inte avgifterna för färdtjänsten

Visa fler
Läs mer!
Insändare

Insändare: Till Östgötatrafiken

Insändare

Insändare: Det borde inte vara så svårt att få färdtjänst

Insändare

Insändare: Så förnedrande ska ingen behöva behandlas

Insändare

Insändare: Mänsklighet verkar ha olika betydelse

Insändare

Insändare: Alla har inte anhöriga som kan skjutsa

Visa fler