"Om vi bara har tålamod kommer det släppa"

Tio matcher. Så länge sen är det ÅFF vann. Mot Torn från Lund blev det ännu en tung förlust.

Åtvidabergs kommun 14 september 2019 20:07

1-2 (0-0) slutade matchen efter att gästerna avgjort med två snabba mål i mitten av andra halvlek.

Tor-Arne Fredheim, ÅFF-tränaren, tog lång tid på sig innan han kom ut och pratade om ännu en tung eftermiddag. 

Sen sa han:

– Jag känner att när vi har så många och så farliga målchanser från nära håll som vi inte gör mål på så är det lite signifikativt för den situation vi varit i under en dryg månad. Vi får jobba så oerhört hårt för våra målchanser och våra mål, medan vi släpper till för enkla mål bakåt.

ÅFF inledde matchen mot Torn ganska piggt. Spelade bollen snabbt och hittade fina kombinationer, ofta med sena nyförvärvet Luis Soares inblandad.

Men ju längre matchen gick så växte Torn från Lund in i matchen och stundtals, främst i början av andra halvlek, var det rutinerade målvakten Henrik "Fimpen" Gustavsson som höll laget kvar i matchen med flera fina räddningar.

Till slut kunde inte ens han hålla emot utan gästerna fick sätta 0-1, efter en situation som ÅFF såg ut att ha koll på men ändå lät Tobias Karlsson få en fot på bollen och sätta den högt utan chans för "Fimpen" Gustavsson.

Inte heller 0-2 lät inte vänta på sig. ÅFF-försvaret stod märkbart förvirrade när Torn slog in ett inlägg och Tobias Karlsson kunde göra sitt andra mål, helt ohotad i straffområdet mitt framför "Fimpen" Gustavsson.

Ridå.

ÅFF gjorde ett sista ryck men när både Dardan Mustafa och Alam Plakalo (tre gånger) missade riktigt heta lägen i straffområdet, så blev det väldigt tydligt vilken tuff situation laget befinner sig i. 

Max Olsson kunde nicka in ett inlägg från nära håll till 1-2, men mer än så blev det inte. Trots intensiv jakt på slutet.

Fredheim igen:

– Jag tycker som sagt att vi spelar helt okej, även om detaljer kan bli bättre. Den stora förklaringen att det inte blir några poäng eller vinster ligger i att vi inte gör mål på de chanser vi har.

Han vill inte prata om kris eller att spelarna i laget gett upp, trots jumboplats och reellt hot om nedflyttning.

– Klart att vi lever med en tuff press, men det har vi gjort hela säsongen. Där inne i omklädningsrummet är alla besvikna efter den här förlusten, men annars är stämningen i truppen bra trots det tuffa läget. Vi vet att med så många chanser som vi skapat de matcher som vi ändå förlorat så vet vi att det kommer att vända om vi bara fortsätter att visa tålamod och tro på det vi håller på med.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Calén

Ämnen du kan följa
Läs mer
Fotboll

Dömda spelaren: "Vill ge allt för fotbollen"

Sport

Uppgifter: Fotbollen får grönt ljus

Fotboll

Nytt fönster öppnar nya möjligheter

Fotboll

Oväntade IFK-rockaden: han skolas om – till vänsterback

Fotboll

Förre ÅFF-aren om misstankarna: "Inte haft en tanke på"

Visa fler