"Känns inspirerande för en fortsättning"

Tränare kommer och tränare går, men Olof Unogård består. Efter LFC:s tränarkarusell förra säsongen verkar han bli kvar på sin post – trots att föreningen inte nått sitt mål.

Linköpings kommun 19 oktober 2019 11:00

Målet inför den damallsvenska säsongen var solklart: Linköping FC skulle vara med i toppen av tabellen och tampas om SM-guldet. Nu väntar säsongens sista hemmamatch och istället för en guldstrid ligger LFC på en sjätteplats och har inget att spela om. 

– Även om vi inte har något att spela om finns det en teoretisk chans till fjärdeplatsen. Samtidigt är det andra lag i serien som påverkas av resultatet och det handlar om att ta matchen och uppgiften på största allvar, säger LFC-tränaren Olof Unogård inför söndagens trabbning mot Limhamn Bunkeflo. 

Trots allt är säsongen ett misslyckande med tanke på målsättningen och de som oftast får ta smällen när ett lag inte presterar är tränarna. Men Olof Unogård vill stanna kvar i klubben och känner sig inspirerad inför nästa säsong. 

– Det är klart att det varit ett internt utvärderingsarbete de senaste dagarna och veckorna. Det har varit interna frågor och en viss kritik där också, vilket är naturligt när vi inte har fått ut ett bättre resultat. Men jag känner att det har varit bra samtal och vi är eniga om vad som har gått fel och hur vi vill göra för att rätta till det till nästa säsong, säger Unogård. 

Men du känner dig motiverad till att fortsätta arbetet? 

– Ja verkligen! Jag tycker att vi visat vilken bra fotboll vi kan spela i år och får vi bara till att prestera jämnare och mer kontinuerligt så finns det ingenting som inte säger att vi kan vara där uppe och slåss om ett guld eller en topplacering. Sedan har jag alltid tyckt att den här klubben med de förutsättningarna som finns med faciliteter och ekonomi har en oerhörd potential. Det känns inspirerande för en fortsättning. 

Finns det några nyheter att avslöja till nästa säsong än? 

– Det är full verkstad kopplad till nästa år men det är inget klart än. Så fort saker och ting blir klart ska vi börja presentera lite nyheter. Men det arbetet fortskrider planenligt. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi

Ämnen du kan följa
Läs mer
Fotboll

Vi sänder alla östgötalagens matcher i ettan

Fotboll

Klart: Maif kan starta ettan 14 juni

Fotboll

Glädjebeskedet för östgötafotbollen

Sport

Lägre fotbollsserier startas om resor tillåts

Sport

Toivonen flyttar hem – aktuell för MFF

Visa fler