Utnyttja inte skjutningarna för att förstärka rädslan

Kraftfulla insatser för att minska de ekonomiska och sociala klyftorna borde vara huvuduppgift för våra förtroendevalda.

Linköping 24 september 2021 10:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det var tyvärr inga större överraskningar då våra kommunala politiker prioriterar sina insatser inför valet 2022 i Corren (11/9).

Först på listan kom trygghet. Nu får vi hoppas att bakom känslan av trygghet, finns tankar och förslag på åtgärder. 

Personligen hoppas jag att tankarna och förslagen gäller åtgärder och ekonomiska resurser för att öka tryggheten för alla de kvinnor som på olika sätt trakasseras, kontrolleras eller bli utsatta för våld av sina närstående män. 

 

Kanske våra politiker också har tänkt att ekonomiskt förbättra villkoren för dem som idag kämpar med att månad för månad få pengarna att räcka, innan nästa avlöning eller annan form av tillskott finns i plånboken. Här är troligen ensamma kvinnor med vårdnadsansvar överrepresenterade. 

Kanske någon har tänkt att jobba för att de sämst lottade pensionärernas ekonomi ska förbättras och då känna sig tryggare inför sina sista år i vår kommun.

Nu är jag inte alls säker att våra kommunala politiker, inom parens var alla medelålders män och kvinnor som troligen inte bor i Skäggetorp eller Berga, tänkte eller har förslag enligt ovan. 

Deras tankar och förslag kanske gäller fler övervakningskameror eller vaktpersonal i just de bostadsområden där de, som sagt, troligen inte har sitt hem. Eller?

 

Till sist skulle jag gärna se förtroendevalda politiker som inte bara utnyttjar de tragiska dödsskjutningar till att förstärka oro och rädsla bland delar av våra medborgare med syfte att stärka sitt och hens partis ”varumärke”. 

Jag tror att huvuduppgiften för våra kommunala politiska beslutsfattare borde vara att minska de klyftor som finns både bland individer och bostadsområden. Det vill säga ett mer jämlikt samhälle. 

Vad är jämlikhet kan någon undra. FN har en definition och jag citerar. ”Jämlikhet betyder att alla människor har samma värde och ska behandlas likvärdigt, oavsett till exempel etnisk tillhörighet, sexuell läggning eller funktionsnedsättning”. 

 

Som avslutande tips till den som känner oro att vistas utomhus.Fundera på om inte risken att bli påkörd av en elsparkcykel är betydligt större än att drabbas av ett skott från en kriminell uppgörelse eller träffas av en förlupen kula. 

Till sist ska vi notera att skjutningar, inklusive med dödlig utgång, under september månad minskat radikalt i vårt land. Allt enligt polisens data. Kanske vi börjar se effekten av polisen och rättsväsendets arbete mot de kriminella gängen. 


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Ebbepark riskerar knäcka Sankt Kors – ägaren villig skjuta till pengar

Insändare: Låt syskonen också få åka skolskjuts

Så blir den nya modellen för kommunens hemtjänst – färre aktörer kommer kunna få avtal

S vill riva upp hemtjänstbeslutet – Kommunal varnar för att fallet kan hamna i AD

Insändare: Dags att omprioritera i våra skattemedel

Visa fler