Liberalernas vägval förundrar

För en S-väljare måste avhoppet från avtalet med S, MP och C betraktas som oförskämt med tanke på SD:s politik, både historiskt och inte minst konstiga utspel från olika SD-företrädare, skriver Christer Larsson.

Insändare 16 augusti 2021 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till "Samtala, samverka, samarbeta" 9/8.

Det är inte svårt att förstå att en aktiv Liberal gör allt för att försvara den väg som hennes parti slagit in på efter valet av ny Partiordförande 2019. Att öppna för samarbete med Sverigedemokraterna har i opinionsmätningar visat sig förödande. För en utomstående intresserad medborgare verkar beslutet att ta in SD i värmen helt obegripligt. Inte minst då det finns stora interna motsättningar inom Liberalerna som dessutom öppet diskuterats i allehanda medier. 

 

Om jag förstår Gun Jareblads (L) försvar för den nya inriktningen så är nuvarande finansministern Magdalena Anderssons olika förslag till en mer rättvis fördelning av våra skattemedel, orsaken till samarbete med ett parti som SD. För en S-väljare måste avhoppet från avtalet med S, MP och C betraktas som oförskämt med tanke på SD:s politik, både historiskt och inte minst konstiga utspel från olika SD-företrädare. 

 

Gun Jareblad bör fundera på hur partisympatierna för SD ser ut mellan män och kvinnor. Enligt senaste partisympatiundersökningen från SCB så är fördelningen 10,2 procent för kvinnor och 23,4 procent för män. Om partiet Liberalerna ska ta sig över fyra procent till riksdagsvalet 2022 så får man nog satsa sin valkampanj på frågor som gynnar det manliga släktet.


Ämnen du kan följa
Läs mer!

Hovenberg lämnar politiken i förtid – här är hennes nya uppdrag

Ledare: Som om Skäggetorp inte låg i Sverige

Nytt projekt ska korta kommunens långa byggköer – padelhall och förskola berörs

Sjukläget drabbar kommunen hårt: "Värre nu än när pandemin började"

Linköpings kommun släpper karantänkravet – så många är smittade inom vård och omsorg

Visa fler