Lindvall: "Sparken har han absolut inte fått"

Tränaren Olof Unogård har fortsatt förtroende i Linköping FC. Men det är oklart exakt hur ledarstaben ser ut nästa säsong. "Han kommer fortsatt ha en ledande roll kring laget", säger LFC:s ordförande Paul Lindvall.

Linköpings kommun 6 november 2019 11:15

I förra veckan avslöjade vi att det fanns ett missnöje bland spelare i LFC mot tränaren Olof Unogård. 

– Man hör en massa uppgifter så här års och jag vet att det finns spelare som är mer nöjda än andra, sa Olof Unogård till Sporten. 


Nyligen blev det klart att backen Anna Oscarsson lämnar klubben och i en intervju med Aftonbladet riktade hon skarp kritik mot Unogård och sa bland annat att kommunikationen med LFC-tränaren har brustit ordentligt under säsongen. Något som bekräftades av LFC-tränaren. På tisdagen rapporterade samma tidning att Unogård nu ska få nya arbetsuppgifter inom klubben.
I texten står det att det är på grund av motgångarna under säsongen som förändringen i ledarstaben kommer att göras. Men enligt LFC:s ordförande Paul Lindvall är det i själva verket något som successivt har växt fram sedan klubben gjorde förändringar på kansliet i somras. 

– Vi har förtroende för Olof (Unogård) och han kommer fortsatt ha en viktig roll. Det gjordes en förändring innan sommaren där William (Strömberg, assisterande tränaren) successivt tog mer och mer ansvar för träningar och allt runt laget medan Olof tog mer hand om uppgifter som vanligtvis ligger hos en sportchef. Nu håller vi på att se till så vi har en bra uppställning till nästa år. Olof kommer fortsatt ha en ledande roll kring laget, så sparken har han absolut inte fått, säger LFC:s ordförande Paul Lindvall. 

Kommer han fortfarande ha huvudansvaret eller kommer William ta över det? 

– Vi kommer lägga ett pussel där Olof och William får ha nyckelordet kring laget. Det är inga stora förändringar, säger Lindvall. 

Är det flera spelare som uttryckt ett missnöje? 

– Som Anna refereras i Aftonbladet talar hon väldigt väl om Linköping FC men det är tydligt att hon riktar skarp kritik mot Olof Unogård. Istället för att avfärda det har vi gått till botten med det och har inte hittat några skäl att rikta några allvarliga anmärkningar mot Olof. Det här är en olycklig relation mellan dem två som inte varit bra. Men när det används ord som "kränkningar" så kollar vi upp det. Vi har också varit i kontakt med Anna, men har inte hittat skäl till några ytterligare åtgärder, säger Lindvall. 

LFC:s lagbygge till 2020 är igång och under tisdagen blev landslagsbacken Ronja Aronsson klubbens första nyförvärv. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Linköping

Åklagaren: Risk att misstänkte dubbelmördaren begår nya brott

Affärsliv
Linköping

Saab säljer nederländskt företag: "I linje med vår strategi"

Linköping

Central gata stängs av i flera månader

Ishockey

LHC-profilen lämnar England – här är nya klubben

Fotboll

Anfallaren lämnar IFK för superettan

Visa fler