Egen festival för barnens böcker

En riktigt bokfest för barnen – och för de vuxna som bryr sig om dem. Lilla Tellus är Linköpings nya barnboksfestival i slutet av november.

Linköpings kommun 5 oktober 2019 16:00

Ett av dagens huvudnummer är Johan Anderblad, känd från SVT:s Bolibompa. Han ska berätta om sina böcker om Bojan, men han gör det inte ensam: en riktig polis utlovas också med en alldeles riktig polisbil parkerad utanför biblioteket.

Lilla Tellus vill erbjuda ett roligt program för alla barn mellan 0 och 9 år, men dagen är lika mycket till för vuxna. 50 utställare kommer, både förlag, författare och distributörer och det blir pyssel, tipspromenader och prova-på-aktiviteter.

– Det blir boktips och föredrag om läsprojekt, tips om hur barns läsande ska stimuleras och språkutvecklingen främjas, säger Jan Holmbom som är en av arrangörerna. 

– Vi hoppas att förskolor ska komma på utflykt med barngruppen, men också att de ska skicka personal för några timmars fortbildning. Det är viktigt att ge vuxna som jobbar med små barn kunskap och metoder för läsfrämjande.

Lilla Tellus hålls på Linköpings stadsbibliotek fredag 29 november.  "Den stora" bokmässan Tellus genomför dagen efter,   lördag 30 november.

– Vi flyttar bokhyllorna redan på torsdagen för att ge plats för bokmässan, berättar Jan Holmbom, och då tyckte vi att vi kan dra nytta av den flytten. Vi använder hela den skönlitterära avdelningen, barnavdelningen och stora scenen för barnboksfestivalen. 

Bokmässan Tellus arrangeras för åttonde året och arrangörerna vill göra något nytt varje år.

– Det är roligt att den utvecklas, säger Jan Holmbom. Sedan Barnens bokens dag försvann har det saknats en festival som den här.

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Susanne Hasselqvist

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Heminredning

"Att ha affischer i ramar är att bli vuxen för mig"

Litteratur

80-plussare skrev barnbok för Linköpingsförlaget

Linköping

Barnbarnet ger succéförfattaren idéer till nya böcker

Litteratur

Nätdejting och sol-och-vårare i Linköpingsbons bok

Linköping

Förra toppolitikern aktuell med roman i Linköpingsmiljö

Visa fler