Holös: "Måste hända något snart"

0–5 mot HV 71 var en smäll som gjorde ont för Linköping HC. "Det måste hända något snart", sa Jonas Holös.

Jönköpings kommun 1 oktober 2019 22:05

Rutinerade backen, inför säsongen värvad från Fribourg i schweiziska ligan, var befriande ärlig efter fjärde raka bortaförlusten i SHL-upptakten. Inget skitsnack eller försök till taskiga bortförklaringar. I stället såg han både bestämd och besviken ut när han sa:

– Vi måste spela 60 minuter. Det räcker inte med 10 eller 20. Det är vårt stora problem. Från träningsmatcher till de flesta seriematcher har varit på det sättet. Nu började vi rätt bra igen, men kunde inte göra mål och sen tog HV över fullständigt medan vi blev alldeles för små och softa.

 

– Det märks i laget och på bänken också. Energin och snacket minskar. Trycker försvinner och det sprider en osäkerhet. Det får inte hända. Matcher kommer alltid att gå upp och ned och vi måste klara av att stoppa det, sa Holös.

Hur ska ni göra det?

– Ja, det är nästa fråga.

Och svaret?

– Jag tror att alla får gå till sig själva. Vad kan jag göra bättre? Vi behöver prata ihop oss på bänken. Är det någon som är missnöjd med vad jag gör, säg det då till mig. Det måste vara högt i tak och att alla säger vad de tycker och tänker. När målen kommer blir det bara tystare och mer frustration. Vi försöker och vill mycket, men det händer igenting. 

– Vi kan inte sjunka så lågt och vika ned oss.

 

Tycker du att ni gjorde det nu?

– Ja, det känner jag faktiskt och det har jag känt i vissa andra matcher också.

Är du orolig?

– Det är långt kvar, så orolig är jag inte. Vi har massor att jobba med, det måste hända något och det måste hända något snart. Kommer du för långt efter blir det svårt att komma ikapp, sa Jonas Holös.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten

Ämnen du kan följa
Läs mer
Ishockey

Förre LHC-aren om cancerbeskedet

Ishockey

Hemlin om sänkta SHL-löner: "Krisen har satt sina spår"

Ishockey

NHL-profilen tror på LHC: "Gillar den finske centern"

Ishockey

Klart: LHC:s drömvärvning blir kvar i Ryssland

Ishockey

Persson om stjärnan: "Inte aktuell för oss just nu"

Visa fler