"Var lite värre skada än vi räknat med"

Här är Linköping HC:s nya skada. Joe Whitney är borta på obestämd tid. "Det var lite värre skada än vi räknat med", säger Bert Robertsson, tränaren.

Linköpings kommun 16 oktober 2019 13:08

Första segern, eller till och med poängen, på bortais efter 5–2 mot Leksand var en minst sagt välkommen framgång som innebar att LHC lämnade jumboplatsen i SHL-hockeyn. Nu väntar närmast hemmamöte med skrällaget Örebro – och då blir det inget spel för Joe Whitney.

Amerikanske forwarden har drabbats av en handskada och det är oklart hur länge han blir borta, men det blir inte aktuellt med spel före landslagsuppehållet i början av november.

– Han vet inte riktigt själv vad som har hänt. Det ärt en tuff sport och ibland blir det så där i stridens hetta. Man får en smäll och känner att det stinger till, men sen kommer smärtan när man slappnar av och adrenalinet släpper. Tyvärr var skadan lite värre än vad vi räknat med, säger Bert Robertsson.

Vilket innebär?

– Att han måste vila ett tag. Ett ganska långt tag.

Hur långt?

– Vi pratar några veckor i alla fall. Vi börjar där.

Måste han opereras?

– Nej, det ska läka av sig själv.

Mot Örebro tar Jimmy Andersson över hans plats i kedjan med Jaakko Rissanen och Andrew Gordon, medan Axel Ottosson går in med Robin Johansson och Sebastian Karlsson. I övrigt samma lag som senast.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Linköping

Larm om trafikolycka – bil har kört av motorbana

Fotboll

City föll igen – de var bäst för dagen

Ishockey

af Bjur och Neatby matchvinnare för LHC

Fotboll

City testade nytt – men föll på samma sätt

Linköping

Räddningstjänsten ryckte ut till övertänd bil

Visa fler