LHC-tränaren: "Det hör inte hemma i en lokal"

Bert Robertsson sågade tilltaget som försenade matchen i Oskarshamn. "Det hör inte hemma i en lokal att man bränner av saker och ting", sa LHC-tränaren.

Linköpings kommun 19 oktober 2019 18:27

2–3-förlust i bottenmötet med Oskarshamn smärtade förstås och nu är LHC sist i SHL-tabellen igen. Matchen i Be-Ge Hockey center försenades med en halvtimme sedan pyroteknik använts i bortaklacken och hallen fick utrymmas.

På Sportens fråga hur Bert Robertsson såg på det som hände blev svaret:

– Det är synd att det blir som det blir. Absolut. Jag har inte så mycket mer att säga än så. Det hör inte hemma i en lokal att man bränner av saker och ting. Så är det bara. Det är olyckligt.

Hur påverkade det matchen?

– Egentligen ingenting. Vi ska kunna spela även om taket rasar ned eller om det är i en rökfylld kuvös Det ska inte påverka oss så mycket och jag tror inte att det påverkade Oskarshamn nu heller, sa Robertsson.

Eddie Larsson, LHC–kaptenen, sa:

– Jag såg inte riktigt vad som hände, men klart att det inte hör hemma på en hockeyrink. Tråkigt för alla som är här och väntar på att matchen ska dra igång. Annars har inte så mycket kommentarer kring det.

 

Det var strax innan matchstart som brandlarmet gick igång inne arenan. Anledningen var pyroteknik som tänts av någon i LHC:s klack. Klubben gick snabbt ut med en kommuniké om händelsen där klubbdirektören Anders Bouvin uttalar sig:

– Vi inom LHC har upplevt en fantastisk stämning under inledningen av säsongen. Dessvärre finns det vissa som kliver över gränser och i dag har tyvärr några av LHC:s supportrar gjort det borta mot Oskarshamn.

Han fortsätter sedan:

– LHC som förening och lag tar tydligt och kraftfullt avstånd från all användning av pyroteknik och andra evenemangsförstörande händelser. Vi som förening kommer gå till botten med ärendet vilket redan har påbörjats i dag, säger Bouvin.

 

Sporten pratade med säkerhetsansvarige Pierre Pettersson, som var på plats i Oskarshamn, under första periodpausen

Han sa:

– Det känns inte bra. Verkligen inte. Den allra största massan sköter sig jättebra, men här är det någon som förstör för alla andra. Det är jättetrist att någon eller några gått över gränsen för vad som är okej.

Vet ni vem det är?

– Nej, inte än. 

Men ni hoppas identifiera personen?

– Ja, det arbetet pågår.

Har någon avlägsnats från klacken?

– Nej, inte på grund av det här. Det är någon som fått ta lite luft på grund av det varit för mycket alkohol inblandat.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Gramos Gutiqi
Per Bergsten

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Ljungsbro

Beskedet: Då öppnas kanalen vid Ljungsbro igen

Linköping

Ung person på sparkcykel blev påkörd av bil

Ishockey

LHC-stjärnan vägrar ge upp: "Vill verkligen tillbaka"

Ishockey

Nu tvingas LHC stoppa populära traditionen

Östergötland

Trasig slussport stoppar trafiken i kanalen

Visa fler