Dubbla skador i LFC – på samma träning

Dubbla skador på samma träning – och Anna Oscarsson är definitivt borta från spel medan det är stort frågetecken för Filippa Angeldahl.

Linköping 25 oktober 2019 15:30

Seger i lördagens avslutningsmöte med Örebro och topptippade Linköpings FC landar efter en svajig säsong som femma i allsvenskan. Förlust och det kan bli en historiskt svag sjunde plats.

– Femma låter mycket bättre än sjua, så det siktar vi på. Annars är nog mest alla revanschsugna och vill spola fram bandet till januari så att vi får dra igång igen, säger Olof Unogård.

Lagkaptenen Nilla Fischer, som varit borta länge på grund av olika skador, har tränat för fullt i veckan och kan bli aktuell för ett inhopp mot mittenkollegan Örebro, även om det är osäkert. Anna Rakel Petursdottir spelade inte senast och gör det inte nu heller.

 

Dessutom är som sagt Anna Oscarsson borta. Vingspelaren trampade rejält snett på träning i veckan och hoppar nu på kryckor. På samma pass drabbades även Filippa Angeldahl av en fotskada, men där finns fortsatt viss förhoppning om spel.

– Som det kändes häromdagen gjorde det för ont, men möjligt att det hinner att bli tillräckligt bra. Eventuellt kan hon ta något smärtstillande för att klara matchen, säger Unogård. 

Mimmi Larsson är friskskriven efter smällen mot huvudet, men dras nu med känningar i ena ljumsken.

– Hon har tränat i veckan, så där tror jag att det är lugnt, säger LFC-tränaren.

Läget inför nästa år?

– Vi vill spela färdigt säsongen innan vi går ut med något. Men förhoppningen är att kunna presentera något nyförvärv i nästa vecka och även ge tydligare besked om hur det ser ut i truppen.

Som vanligt direktsänder vi LFC:s allsvenska bortamatcher på corren.se.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Linköping

Ladugård totalförstörd i brand

Linköping

Personbil körde in i lyktstolpe

Linköping

Efter mopedolyckan - en man avliden

Fotboll

Höjdpunkter: FC Linköping City - Torns IF

Sport

Agenten slår tillbaka mot Kennet Andersson

Visa fler